A 444 alaposabban megvizsgálta, hogy miket állít, és miket tesz végül a magyar kormány az orosz – ukrán háború kitörése óta, és egészen elképesztő jelenségeket tapasztaltak.

Teljesen megőrült a magyar külpolitika – állandóan ellentmondásba és hazugságokba keverednek
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A NATO

Szijjártó Péter a csütörtöki NATO-csúcs előtt arról értekezett, hogyan tudná a magyar delegáció megvédeni Magyarországot a NATO-ban felmerült veszélyes javaslatoktól. Nem az orosz agressziótól, aminek kezeléséről a csúcs szólt, hanem Magyarország hivatalos szövetségeseitől.

"Sajnos az elmúlt időszakban felmerült több veszélyes javaslat is. Világosan és őszintén kell beszélnünk: a légtérzár Ukrajna fölött légi háborúhoz, "békefenntartók" telepítése Ukrajnába pedig szárazföldi háborúhoz vezetne a NATO és Oroszország között. A legfontosabb feladat, hogy ezt elkerüljük."

Hogy mennyire léteztek ezek a veszélyes javaslatok a Szijjártó Péter elméjén kívüli világban? Nagyjából semennyire. Boris Johnson brit kormányfő a csúcs utáni sajtótájékoztatóján a BBC kérdésére elmondta, hogy sem a légtérzárat, sem pedig a katonák küldését nem támogatta egyik tagállam sem.

Nincs olyan nyugati demokratikus állam, amelyik fontolgatná, hogy katonákat küldjön.... és a légtérzár kikényszerítését sem.

A lengyel kormány ugyan felvetette, hogy a NATO küldjön békefenntartó alakulatokat Ukrajna nyugati vidékére, ahová az orosz inváziós csapatok még nem értek el, de a lengyel elnök a NATO-csúcs előtti napon már azt mondta, hogy az USA beleegyezése nélkül ezt nem lehet megtenni. 

A magyar kormány azért dob be teljesen irreálisan dolgokat, hogy utána ha azok nem teljesülnek, akkor azt a magyar kormány győzelmeként adhassák el a hazai választóknak.

2013 óta ez a Fidesz taktikája, eddig tökéletesen működött rezsire támadó bürokratákkal, Soros Györggyel, átoperálásra kényszerített óvodásokkal.

Közben amikor valóban felmerül a NATO-ban egy intézkedés, akkor a magyar kormány először ellentmondott, de aztán kétszer is engedett.

Három héttel a háború kitörése előtt a NATO erősítést küldött az Ukrajnával határos tagállamokba. A felajánlásból azonban nem kért Magyarország, Benkő Tibor honvédelmi miniszter ezt mondta:

Most, a jelenlegi helyzetben, ahol most tartunk, azt kell mondanom, hogy több más országgal szemben mi nem tartjuk helyénvalónak és nem is igényeljük azt, hogy ide NATO-megerősítőerők kerüljenek telepítésre, mi ezt a feladatot el tudjuk látni.

A NATO keleti tagállamaiba azóta folyamatosan érkeznek a katonák, és a háború kitörése óta már Magyarországra is. Előbb március első hetében engedélyezte új erők érkezését a kormány, majd

a csütörtöki NATO-csúcson újabb katonák Magyarországra telepítését fogadta el.

Szijjártó Péter külügyminiszter.

Hatalmas diplomáciai győzelemként próbálta eladni a magyar kormány, hogy Magyarország heteken belül lehívhat 300 millió euró bizottsági támogatást. A kormány ezt úgy próbálta beállítani, mintha Orbán Viktor múlt pénteki, Ursula von der Leyennek küldött levele hatására jöhetne a pénz. De a kettőnek semmi köze egymáshoz. Orbán az RRF keret megnyitását kérte, de a most jövő summa a REACT-EU nevű program előlege, amelyet már 2020 decemberében, alanyi jogon, már elnyert Magyarország. Az ezzel kapcsolatos kormányzati hazugságok csúcsát Kovács Zoltán nemzetközi szóvivő adta elő a Twitteren, amikor arról írt, hogy

Küldetés teljesítve: Orbán miniszterelnök levelére válaszul Magyarország 300 millió euró támogatást kap az RRF-ből.

A szövegből két dolog nem igaz a lap szerint:

hogy Orbán levelének köze lenne ehhez a pénzhez, és hogy az RRF-ből érkezne ez a sok pénz.

Menekültek

Visszatérő állítása a magyar kormány tagjainak, hogy már félmillió menekült érkezett Magyarországra Ukrajnából. Múlt pénteken Orbán 450 ezer menekültről tájékoztatta az Európai Bizottságot. E számokra hivatkozva kér a magyar kormány még több pénzt az Európai Bizottságtól. Közben március 24-én a magyar kormány az ENSZ-nek csak 336,701 Ukrajnából érkezett menekültről számolt be.

Közülük pedig nagyon sokan már el is hagyták Magyarországot, és csak órákra, esetleg napokra álltak meg itt, és ebben a 336 ezres számban ők is benne vannak.

Fegyverszállítmányok

Rendkívül érdekes ellentmondás van a magyar kormány fegyverszállításokról szóló kommunikációja és a kormány saját határozata között.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, ezért ezután sem engedjük át a fegyverszállítmányokat hazánk területén

- mondta Szijjártó Péter, március 25. én.

Azonban átenged a kormány fegyverszállítmányokat, csak éppen nem közvetlenül Ukrajnába, hanem egy harmadik országot is érintenie kell a felszerelésnek, mielőtt Ukrajnába lépne. Mivel az EU-s fegyverszállítmányok célbajuttatását Lengyelország vállalta, ezért nem kellett nagy áldozatot vállalnia a magyar kormánynak e kitétellel, hiszen a fegyverek mindenképpen a lengyel határon jutnak be Ukrajnába.

A kormány minden kritikát lesöprő érve annyi, hogy az ellentmondásokra rámutatók háborúba akarják sodorni Magyarországot, míg ők a békéért küzdenek.

Forrás: 444

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak! Na, ez nálunk nem igazán szokott sikerülni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Pálinkás Pál: Maradj a bolsi patkánylyukban! Biztosabb, ha ott álmodozol!
ómió
@Pálinkás Pál: Arról álmodozol, bolsiék vezérpatkánya! Viszont az efftársi tankokig maradsz a patkánylyukban!
Pálinkás Pál
@ómió: majd meglátjuk nemzethy szaros...szorul a hurok körülötted...
kereső
A magyar külpoitika akkor bolondult meg, amikor egy futsalos nyikhaj lett Magyarország külügyminisztere, aki azt képzelte és hiszi, hogy a toporzékolás az a külügy. Meg amikor kinevezték legfőbb "járványügyi" szakértőnek- amikor beszerezte a kinai és orosz vakcinákat, és a 300 milliárdot kóstálő, de semmire sem jó "lélegeztető" masinákat.
ómió
@Pálinkás Pál: Álmodozz csak, bolsiék idiótája, a patkánylyukadban! Addig se hazudozol!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.