Jaroslaw Kacznyski hitet tett amellett, hogy Lengyelország semmiképpen sem szakítja meg kapcsolatait Magyarországgal, és folytatódni fog a visegrádi együttműködés is – adta hírül az MTI.

Kaczynski: a magyar gazdaság a Gyurcsány idején keletkezett orosz függőség miatt van bajbanMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Sieci konzervatív hetilapnak adott, hétfőn teljes terjedelmében megjelenő interjú szombaton közzétett részletében a lengyel kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság elnökétől azt kérdezték, vajon az ukrajnai háború során tanúsított magyar álláspont „eltörli-e” az utóbbi évek lengyel-magyar szövetségét.

Tekintsünk távolságtartással a dologra

– javasolta válaszként Kaczynski. Hangsúlyozta, hogy Magyarország minden eddig javasolt, Moszkvával szembeni szankciót támogatott és elítélte az orosz agressziót. Magyarország ellenzi az orosz gázimport tilalmát, de „ugyanilyen, sajnos, Németország magatartása is, valamint több más fontos uniós tagállamé is”.

Kitért arra, hogy a magyar gazdaságnak mások az adottságai, mint a lengyelnek.

Elsősorban mély, Gyurcsány Ferenc posztkommunista kormányfő idején keletkezett orosz függőségről van szó sok vonatkozásban

– kezdett rá a gyurcsányozásra. Hozzátette: „tudjuk, hogy ezt nehéz megszakítani. Tudjuk, hogy Magyarországnak más a története, ezért másképp tekint bizonyos ügyekre”.

Jaroslaw Kacznyski leszögezte: kritikus szemmel tekintenek Magyarország magatartására, „nagyobb szerepvállalására” számítanak. Hangsúlyozta ugyanakkor: ez nem jelenti azt, hogy „meg kellene szakítani az együttműködést azokon a területeken, ahol együttműködhetünk”.

Az interjú készítője felvetette: a magyar ellenzék azt állítja, hogy a visegrádi csoport halott, és Lengyelország megszakította a kapcsolatokat Magyarországgal, amit erőteljesen kihasználnak a választási kampány hajrájában.

Semmiképpen sem szakítjuk meg kapcsolatainkat

– reagált erre Kaczynski. Közölte: Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő megállapodott Orbán Viktor miniszterelnökkel és más partnerekkel a visegrádi csoport munkáinak néhány hetes felfüggesztéséről, de „a csoport biztosan visszatér a hasznos működéséhez”.

Hangsúlyozta: bár léteznek különbségek, Orbán személyében olyan partnerrel van dolguk, „aki soha sem tagadta, mi az álláspontja, nem csalt”,

és aki más együttműködési területeken, például az Európai Unióban soha nem hagyta cserben lengyel partnereit.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Aztán 2010-ben jött egy tolvaj kormány, amelyik ezt a "függőséget" felturbózta a maximumra, miközben az ország kifosztásával volt elfoglalva, illetve azzal, hogy mindenféle trükkel, csalással, aljas módszerekkel alkalomról alkalomra újra hatalomban maradhasson...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
@Málna: A gyurcsányozás tényleg szép kiállás orbán mellett. Kár, hogy semmi igazságtartalma nincs így 12 év után.
Málna
@colibri: Erre gondoltam: "...Orbán személyében olyan partnerrel van dolguk, „aki soha sem tagadta, mi az álláspontja, nem csalt”.
Lepényleső
...sőt,talán Kun Béla miatt,
- csak amiatt nem lehet aki 12 éve folyamatosan magán és köztulajdont fosztogat,
- miközben tanácsért,ukázért Moszkvába utazgat?
ómió
Na! Már a V4 aláásása is ilyen nehézkesen megy, efftársak!?
percsi
Kezdődik Apa! Fagy folytatódik?
Hány év is telt el Gyurcsány függősége óta? Már megint másra mutogat!
2018-s beszédében azt mondta, hogy
"2009-ben, 2010-ben átadtuk a magyar oldalon a beruházást...
2022-re már nem függünk az orosz gáztól."
Hmm, már 2009-ben átadtuk a beruházást, tehát már Gyurcsány idejében elkezdődött a munka, két év biztos kellett hozzá!
Két hete még vitya ragaszkodott az orosz gázhoz! Híveinek már nagy zavar lehet az agyukban, nem tudják, hogy mikor mit nyomassanak!
karma1
Rugnam vlagba ezt a torpet is: bakker, a II VH befejezese ota MINDIG a SZU-tol fuggott az energiaellatasunk, ami sajnos Kadar "bune" volt - de mentsegere legyen mondva, nem nagyon tehetett mast, hiszen az oroszok diktaltak akkor a veszteseknek! Mindenki, meg a nyugat is toluk kapta az energiat, csak ok tudtak, hogy ebbol a halalos olelesbol ki kell valahogy jonniuk - ok kerestek es talaltak is alternativ megoldasokat!
Ez a kis pocs kaczinsky milyen Gyurcsanyrol beszel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.