Mióta kitört a háború, még egy uniós intézmény vezetője sem látogatott el Ukrajnába. 

Váratlan látogatás: Kijevbe utazott az EP elnöke, Zelenszkijjel találkozott@EP_President/Twitter

Miután Uslan Stefanchuk, az ukrán parlament elnöke meghívta, Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke ellátogatott Kijevbe április 1-jén, pénteken. Metsola mindössze néhány órával az érkezése előtt jelentette be a Twitteren a váratlan látogatást – adta hírül a blikk.hu.

Mióta kitört a háború, még egy uniós intézmény vezetője sem látogatott el Ukrajnába.

Az EP elnöke találkozott az ukrán vezetőkkel, és ígéretet tett az Ukrajnának nyújtott segítség növelésére. Emellett szóba kerültek Oroszországgal szembeni „további jelentősebb horderejű” szankciók is.

Segítünk újjáépíteni városokat

– tett ígéretet Metsola a Ruszlan Stefancsukkal folytatott találkozót követően. Majd hozzátette: „Már nyújtottunk pénzügyi, katonai és humanitárius segítséget – ez folytatódni és növekedni fog.”

Gondoskodni fogunk azokról a családokról, akik menekülni kényszerültek… addig a napig, amíg biztonságosan vissza nem térhetnek otthonaikba

– mondta.

A politikus találkozott Denis Smihal ukrán miniszterelnökkel is. A beszélgetés során mindkét politikus egyetértett benne, „több és nagyobb horderejű” szankciókra van szükség Moszkvával szemben. Metsola a látogatás során képviselőcsoportok képviselőivel is találkozott, és beszédet mondott az ukrán parlament – ​​a Verhovna Rada – rendkívüli ülésén.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@KisTehen: Márki-Zay itthon védi a nagy marhákat.
Gazella
@KisTehen: mi meg rád nem vagyunk büszkék.. de figyeld meg ha zsirháj marad kurványon.. neki is kell megszoritásokat végezni, különben teljesen összeomlik a magyar gazdaság, ami jóformán nincs is.
Lepényleső
Óvakodjunk attól ki színjátszó,- ha szoktuk is,hogy kaméleon a kormányzó?
(A háború semmivel nem magyarázható!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.