Az óbudai Pais Dezső Általános Iskolában egy lezárt, bontatlan, szavazólapokkal teli dobozt talált. Az iskola igazgatója az esetről értesülve tájékoztatta a tankerület vezetőjét, ő pedig a jegyzőt, aki azonban nem tartotta magát az ügyben kompetensnek.

Szavazatokkal teli, lezárt dobozt talált a takarítónő ma reggel egy iskolában

Képünk illusztráció! Fotó: FERENC ISZA / AFP

Az Index információi szerint a szavazatszámláló bizottság tagjai már úton vannak a helyszín felé, az iskola munkatársai érkezésükig a területet lezárták, a dobozhoz nem nyúltak, és átmenetileg gondoskodnak a szavazólapok őrzéséről.

Budapest 10-es számú választókerületének végeredményét befolyásoló körülmény abban az esetben merülhet fel, ha a dobozban található szavazatokat meg sem számolták, ezek eredményeit nem továbbították a választási központba.

Érdeklődésre a Nemzeti Választási Iroda azt a választ adta, hogy az urnazárást követően, a már megszámolt és kötegelt szavazólapokat helyezik ilyen szállítódobozokba. Az előírások szerint ezeket mind el kellett volna szállítani, tehát minden bizonnyal a szavazókör munkatársainak hanyagsága miatt maradhatott ott. Hangsúlyozták, hogy a választási eredményt az ügy nem befolyásolhatta.

Forrás: Index.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
,,egy lezárt, bontatlan, szavazólapokkal teli dobozt talált"

VS

,,Budapest 10-es számú választókerületének végeredményét befolyásoló körülmény abban az esetben merülhet fel, ha a dobozban található szavazatokat meg sem számolták, ezek eredményeit nem továbbították a választási központba."
Csizmás Kond
...gondolom most azt akarják ezzel bizonyítani hogy a fidesz csalt...
lampa laz
"tehát minden bizonnyal a szavazókör munkatársainak hanyagsága miatt maradhatott ott. Hangsúlyozták, hogy a választási eredményt az ügy nem befolyásolhatta."
És már befolyásolni sem fogja mert nem adják hozzá?
Gazella
@KisTehen: te bazd meg ..es mit csinalt a fidesz szavazatszamlalo???!!!
Qqberci
@csak úgy...: Látná a csútkányt urnában...
Málna
@lampa laz: Ezt átugrottad?: "Érdeklődésre a Nemzeti Választási Iroda azt a választ adta, hogy az urnazárást követően, a már megszámolt és kötegelt szavazólapokat helyezik ilyen szállítódobozokba."
surdilloFUJT
A mészaros(orbán)tulajdonában lévő cég szoftverei,amik a választást összesítik,időben már bepótolták a hiányt,vasárnap este!!!
terlasz
Azt sem tudjuk, hogy mi volt a lezárt urnában. Az szinte kizárt, hogy egy urna tartalmát nem számolták volna meg.
verőce21
@csak úgy...: (14:50) Látszik, nagyon nem vagy megelégedve az eredménnyel...! :)
És a te urnád...? Ursula von der Leyen asszonyság mikor szeretne gratulálni...?
ómió
Na, ugye! Még "minta-szavazókör" is előfordult!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.