A választási vereség másnapján sem igazán sikerült még lehiggadnia Jakab Péternek, a Jobbik elnökének – derül ki abból az interjúból, amit az ATV-nek adott.

Jakab: "épp eleget mostuk Márki-Zay Péter szennyesét, hogy én most már ezt ne akarjam tovább megtenni"

Jakab az Egyenes beszéd című műsorban folytatta vasárnap éjjeli kirohanását Márki-Zay Péter ellen, és a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölttel kapcsolatban úgy fogalmazott,

 "nagyon sok hibát elkövetett, amit sajnos a választók megbosszultak. És nemcsak jobboldaliak, hanem baloldaliak is".

A Jobbik elnöke kijelentette, országjárása során nem a Fidesz politikáját kellett megmagyaráznia, hanem Márki-Zay rosszul vagy kiforgatható módon megfogalmazott mondatait.

Azt is leszögezte, a Jobbik marad a néppártosodás útján – enélkül nem is lehetett volna tagja a párt az ellenzéki összefogásnak. Az eltűnt ellenzéki szavazókkal kapcsolatban Jakab Péter úgy vélekedett, 

akik vonzalmat éreztek a régi Jobbik sok esetben a szélsőséges kijelentéseket is megtűrő kommunikációja iránt, elmentek a Mi Hazánkhoz vagy a Fideszhez. 

Jakab Péter közvélemény-kutatások alapján arra a megállapításra jutott, hogy a Jobbik 250 ezer bizonytalan szavazót tudott becsatornázni az ellenzéki együttműködésbe. Mint elmondta, rájuk szerinte a miniszterelnök-jelöltnek kellett volna vigyáznia.

Az elmúlt fél évben pedig hiába jártuk a vidéket, hiába hordoztuk a véres kardot, hogy most szavazni kell, mert most van itt az esély, nem tudtuk megmagyarázni Márki-Zay Péter hibás kijelentéseit

- mondta a Jobbik elnöke.

Arra a kérdésre, hogy miért nem ment el vasárnap este az ellenzék eredményvárójára, azt felelte:

"Úgy éreztem – és mérges is voltam –, hogy az elmúlt hat hónapban épp eleget mostuk már a miniszterelnök-jelölt úr szennyesét ahhoz, hogy én most már ezt ne akarjam tovább megtenni."

Arra a kérdésre, hogy nem szándékozik-e lemondani, Jakab Péter azt válaszolta: nem mond le. Négy éve Vona Gábor Jakab szerint „csúnyán és gyáván levonult a csatatérről”, „cserbenhagyta a sajátjait” – fogalmazott a Jobbik elnöke.

Forrás: atv.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Hova tunek a jobbik szavazok? Egy korzetet se tudtak behuzni egyeniben. Azert Jakab helyeben elgondolkoznek ezen is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Hova tunek a jobbik szavazok? Egy korzetet se tudtak behuzni egyeniben. Azert Jakab helyeben elgondolkoznek ezen is.
ómió
Pedig igazán "sikerrel" harmadoltad meg a saját frakciódat, Parizer efftárs! "Bizalommal várhatod" az elnöki újraválasztásodat!
jesz
Jakab (is) rábaszott..nem lett miniszter(se)...
Toller Béla
Igaza van, ez az ember a kampány idején lett valaki ! De nehogy átessen a másik oldalra, a Jobbiktól sokan elpártoltak, és nem csak a szélsőséges fasiszták, hanem számos egyszerű kispolgár is. Csak ezeket érdemes visszaszerezni !
Csizmás Kond
...ha már vége a parizerzabálásnak, a krumliszezonnak a gatyamosásnak na meg a családjának, most mihez kezd ez az ugribugri ?
pécsi
@Csizmás Kond: Remélem elmegy a keleti végekre, osztja az észt és a parizert a menekülőknek- szigorúan "társadalmi munkában". És még vigyen egy zsák krumplit is magával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.