A választás éjszakáján szétverték azt a kiállítást, amit egy hete Ljubov Nepop ukrán nagykövet és Karácsony Gergely főpolgármester nyitott meg Budapesten, a Móricz Zsigmond körtéren.

Szétverték és oroszbarát feliratokkal látták el Budapesten az ukrán menekültek képeiből nyílt kiállítást
Fotó: Facebook/Orosz Anna

Az Azonnali fotókat is készített a helyszínen. A felvételek tanúsága szerint a képeket leszaggatták és összefirkálták. A kiállított műveken többek között olyan feliratok olvashatók mint például: "hazaárulás", "uszítás", "Palesztin" (ez utóbbinál az illető valószínűleg azt sem tudta, melyik a nép és melyik az autonóm terület neve).

A 24.hu megtudta, a leszakított képeket a szervezők már visszahelyezték. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitánysága a mai napon a sajtóban megjelent információk alapján hivatalból indított eljárást rongálás szabálysértés miatt ismeretlen tettes ellen. 

Forrás: azonnali.hu, 24.hu

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Shikari: Áruld már el, ha valaki kormány hű, annak miért kötelező mindent és mindenkit gyűlölni, akinek más a véleménye? Ráadásul goromba és alpári stílusban? Igaz Illiberális = szűk látókörű, bigott... Bár modortalanságról a régiek sem írtak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@Aki Én: @Aki Én: Németh István vagy agent provocateur vagy elmebájos, más lehetőség nincs.
Aki Én
@Dr. Proktor: Hogy elmebeteg, az nem kérdés.
evacica
Gratulálok! Ez aztán az igazi fideszes virtus! Szégyelljék magukat, hogy halatokat gyaláznak és így viselkednek egy országgal akit egy elmebeteg gyilkos megtámadott, hogy uralmát rájuk kényszerítse!
Dr. Proktor
@Shikari: Tudatlan vagy, vagy csak az origóról vagy a agyarnemzetről tájékozódó?? Nem megtiltották, csak az ukránt tették kötelezővé mint nálunk Magyarországon! A magyart továbbra is szabadon lehetett használni...
"Csernicskó István nyelvészprofesszor, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora a kárpátalja.mának azt nyilatkozta:
Emlékeztetett továbbá arra, hogy Ukrajna vállalta, hogy megengedi vagy bátorítja a kisebbségi nyelvek használatát a helyi önkormányzatok ülésein, amikor csatlakozott az Európa Tanácshoz. Hozzátette: Tehát ne essünk túlzásba. Az, hogy ukránul kell, nem jelenti azt, hogy más nyelven nem szabad."
kereső
@Dr. Proktor: Ennek , meg a többinek is mondhatod. Az a szent, amit a nyelvtörvény ügyében az oroszpincsi druzsba peti nyilatkozott,. Ez volt a hivatkozás, amellyel blokkolták Ukrajna partneri megállapodását a NATO-val.. A magyar emberek meg, nem igazán szeretnek kutakodni- kételyek nélkül elfogadják, amit a kormány mond. Akkor is , ha utólag bebizonyosodik, hogy hazudott egy méreteset.
kereső
@Dr. Proktor: És nem törődnek azzal, hogy a február 24-ét követő kormányzati magatartás és megnyilvánulás milyen hatással lesz a Kárpát-aljai magyarok jövőjére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.