Antall József egykori kormányfő igazi államférfi volt, aki nem a hatalom kizárólagos megszerzését, s annak örökös birtoklását, hanem a nemzet felemelkedését tekintette céljának. Akár olyan áron is, hogy nem mindig az őt támogató pártok uralják majd a parlamentet, s nem mindig ő lesz a miniszterelnök. Mindenkinek van mit tanulnia tőle. "A demokrácia alapfeltétele, hogy mindig legyen kormányzóképes, választási győzelemre is esélyes ellenzék, ami a politikai váltógazdaság feltétele, mert e nélkül nincs igazi demokrácia. "

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
...vélhetően valaha majd fény derül arra,- hogy ez ügyet is igen jól látja?
Csizmás Kond
...ilyen amikor egy gazember kezd oktatni...aki valaha jócskán kivette a részét a választási csalásokban...
FLETÓ
Áááááááááááááááá! Ez csak színészkedés... Látványosan mutogatnak egymásra!!! Időhúzáááááááás!
Béla333
De akkor a gondolatot tovább folytatva:
Azok, akiknek elegük van abból, ami 2022-re ebben az országban kialakult, bízhat az ellenzékében, bízhat abban, hogy demokratikus úton változást tud elérni?
Vagy az ellenzék jelenléte ebben az egészben csak arra szolgál, hogy az elégedetlen polgárok ne keressenek más megoldásokat a rendszer megváltoztatására? Magyarán: hamis illúziót keltve törődjünk bele ebbe a helyzetbe?!
Yoda69
Ha az ellenzék most felveszi a mandátumot akkor egy kalap szart se érnek, hogy és újabb 4 év múlva se lesz változás. Parlamentáris keretek között nem lehet levaltani a fidesst, a politikát ki kell vinni az utcára. Azt kell csinálni amit a fideSS tett ellenzékben. A polgári körök mintájára demokratikus köröket kell létrehozni minden valasztokorzetben. A leg fontosabb pedig hogy országos lefedettségu média kell, egy tévé egy rádió és egy napi/hetilap kerüljön amibe kerül.
kereső
@Kanji: Ne már! Hiszen a hatpárti koalició le volt állitva! ( Indulásból leváltotta az ellenzéket MZP.MZP sem beszélt arról, kizárólag saját magáról. Amikor meg beszélt róluk, akkor mint árulókról, korruptakról ejtett néhány keresetlen mondatot. Még az eredményvárót is "egyedül magára" szervezte- kéretik azért tárgyilagosabbnak lenni.Hogy ezek a "nyilatkozatok"- a leváltott ellenzék, az árulózás, a korrupt és fideSS által megvásárolt ellenzék mennyit ártott?? Már nem fogjuk megtudni sohasem. És akkor jönnek a MGY-k, hogy csak "összeálltak"?? Hiszen a kétely magvait éppen a "civilek" hintették el a koalicióban egymás iránt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.