Az RTL információi szerint minden családra 320 ezret kell költeni ebben az évben, ha minden így marad rezsi-téren.

1300 milliárd forint: idén már brutálisan megterheli az államkasszát a rezsicsökkentésNémeth Szilárd/Facebook

Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy a rezsicsökkentés védelmében azonnali beavatkozásokat kezdeményez az Unióban. Ennek része a gáz és az áram árának szétválasztása, az úgynevezett ETS-rendszer felfüggesztése, illetve az is, hogy ne kelljen biológiai összetevőt keverni az üzemanyagokba – sorolja a telex.hu.

 Az RTL az utóbbi kettőt vizsgálta meg a Gazdaságkutató Intézet szakértői segítségével. Ez alapján rámutattak: a rezsicsökkentés tavaly 300 milliárd forintot vitt el a költségvetésből. Ez az összeg azonban a világszerte elszálló energiaárak miatt nem maradhat így sokáig.

Idén több mint négyszeresére, 1300 milliárdra is nőhet, ami családonként 320 ezer forintot jelent. 

A GKI vezérigazgatója szerint, még ha el is fogadnák a tagállamok a javaslatokat, akkor sem csökkenhetne jelentősen a villamosenergia ára. Ráadásul ezek elfogadására nem is lát sok esélyt.

Forrás: telex.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Az eddigi számláim szerint 9 év alatt 300 ezer forintot spóroltam meg, viszont az SZJA emelés miatt 2,5 millióval fizettem többet.
(És jelenleg is mindenki havi 30 ezerrel többet fizet, aki alacsony keresetű bruttó 500 alatt keres.)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Szép-szép, de az 1300 milliárdot valahonnét elő kellene teremteni. Miből. Az államkassza állítólag üres!!!?? Orbán a saját csabdájába eett!!??
ómió
És még a "kassza" is bírja? Szóval, a "Zorbán" ezt az 1300 milliárdot se lopta el!? Csak nem erre "pályáztatok", efftársak!?
emerencia
@Shikari: Biztos vagyok abban, hogy egyszer majd az összellenzéknek lesz lehetősége arra, hogy emberi élethez juttassa azokat a jobb sorsra érdemes szegény, hiszékeny embereket, akik most néhány fillérért vagy természetbeli juttatásért megalkuvó magatartást tanúsítanak. Innentől kezdve megszűnik az orbáni szavazóréteg egyik része.
telegdilaci
@Horizont:Valamit ki kell találni nekik hogy meg maradjon a Rezsi csökkentés mivel az ellenzéket ekézték hogy el akarja törölni a rezsi csökkentést! most viszont vissza nyalt a Fagyi nekik kell kitalálni valamit hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is meg maradjon!
Yoda69
A rezsicsokkentest vegul a zemberek fizetik. Nincs ingyen ebed. O1G nem kapta olcsobban a gazt a ruszkiktol, tozsdei aron kapta mindig is. HAZUDOTT! A kulonbozetet a koltsegvetes, azaz adofizetok nyeltek le. Ezert szallt el a hiany, es adosott el az ország. orban allamcsodbe viszi az orszagot ha igy folytatja.
szaboria1
@Shikari: De sajna ott születik a legtöbb gyerek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.