Kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út-Szépvölgyi út kereszteződésében történt súlyos balesetet. 

A videót közzétevő Bp-i Autósok Közössége szerint a baleset csütörtök este 9 óra után történt.

Jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap.

A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt ember

- állapította meg a portál.

A balesetben egy középkorú férfi szenvedett súlyos sérüléseket.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ESCOBAR
A kamera abszolút tisztázza az autóst!!! A villamosvezető is mint szemtanú, valamint a másik gyalogos, aki mellől elindult a részeg gyalogos a tilosban!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
azt azért tegyük hozzá, talán nem kéne pirosnál elindulni...már a villamos kilapíthatta volna...
Csizmás Kond
...ha mindenki az előírás szerint közlekedne nem történne ilyen...azt hogy ki a hibás nem lehet azzal eltusolni, hogy ilyen sebességgel haladjon egy kereszteződésben az autós...persze erre is lesz magyarázat de egyik szabálysértés a másikat nem semlegesíti.
namihami
Az autóst sajnálom, mert most jön a meghurcolása, még akkor is, ha a végén kiderül, hogy vétlen volt.
@Csizmás Kond: Ebből a videóból hogyan állapítottad meg az autó sebességét? A zebrát, ha az nem lámpás, csak akkor kell 30km/h-val megközelíteni. De ha minden LÁMPÁS kereszteződést is így közelítenének meg az autósok, akkor ez az eleve lassú város nullára állna le.
A piroslámpa az piros--mindenkinek.
ESCOBAR
A kamera abszolút tisztázza az autóst!!! A villamosvezető is mint szemtanú, valamint a másik gyalogos, aki mellől elindult a részeg gyalogos a tilosban!
Baker
Okoska, nézd már meg a fékutat! Milyen sebességről beszélsz?
A részeg senkiházi meg örüljön, ha túléli, mert meg körül sem nézett!
Csizmás Kond
@Horizont: ...mert te csak annyit láttál az egészből de a megengedett ötvenessel haladva nem repült volna a levegőbe a gyalogos és időben meg tudott volna állni az autós.
Csizmás Kond
@namihami: szerinted miért hozzák a törvényt ,...hogy senki ne vegye figyelembe ?...Nem azt mondtam hogy a gyalogos nem hibás csak kifejtettem hogy az autós is az mert nyegyven-ötvennek nem lehet így elrepíteni egy embert...ez legalább nyolcvan volt...és az akkor is büntetendő lenne ha nem gázol.
Csizmás Kond
@Horizont: Ami neked úgy tűnik az még nem törvény...itt sem ellenkeztem csak próbáltam rávilágítani hogy nem olyan forrón eszik a balesetet. A negyven ötvenes sebességnél az áldozat a motorházra esik és csak a hirtelen fékezésre kerül a földre. ..itt lehetett vagy nyolcvan...és az már azért is brutális mert majdnem duplája a megengedettnek.
Csizmás Kond
@Horizont: Ha átment ha nem akkor sem szabad elgázolni...de ez neked érthetetlen mi ?...pontosabban kifejezve elővigyázatosan kell vezetni bármilyen körülmények között sőt egy átjárónál kimondottan úgy...de ahogy látom ez neked kínai.
namihami
@Csizmás Kond: 09.04: Bocs, de az 50 feletti sebességet (lehetett, de nem bizonyított) nem láthatjuk. Viszont a piros--az tény.
És továbbra is azt mondom, hogy az autóst inkább sajnálom, mert ...(lásd, mint fent)
Csizmás Kond
@Horizont: ...nem haragszom...megyek borért...majd később folytatjuk..
csak úgy....
@Csizmás Kond: cirmim igyál, az legalább meglátszik rajtad !
Csizmás Kond
@Horizont: ...már leszoktam arról...nem is inni voltam csak megkóstolni , hogy melyikből kell nekem...
Csizmás Kond
@namihami: az eredményt látod...vagy azt sem ?...a többi fizika.
namihami
@Csizmás Kond: Az autógyárak töréstesztje (többek között) arra a célra van, hogy a baleset esetén a gyalogost a kocsi eleje ne lökje meg, hanem inkább csapódjon fel a motorházra. Ezeknél a modernebb, csapott motorháztetős autóknál még a kisebb sebesség esetén is ""felgurul"" az elütött, éppen azért, hogy ne telibe verje a kocsi.
Persze, egy Rolls-Royce vagy hasonló ""fazonú"" autónál ezt nem kell keresni, de az inkább státuszszimbólum, mint közlekedési eszköz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.