Mindhárom tesztelésen lefagyott a digitális felület.

A rendszer összeomlása miatt most azt kérik, hogy az általános iskolás diákok a tavaszi szünetben otthonról próbáljanak belépni és így próbálgassák a feladatokat.

Totális csődöt mondott az iskolai kompetenciamérés tesztje

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Eddig három próbaalkalmat hirdetett meg az Oktatási Hivatal (OH), de eddig a diákok többségének egyik alkalommal sem sikerült belépniük a rendszerbe.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Telex.hu kérdésére azt írta: terheléses támadás érte az informatikai rendszert, de a gyerekek a tavaszi szünetben gyakorolhatnak a felületen.

A Telexnek több olvasó is jelezte, hogy az iskolákban, ahová gyerekeik járnak, a teszt elvégzését teljesen lehetetlenné tévő akadályokba ütköztek. A gyerekeknek a TehetségKapu honlapon kellett volna egyéni azonosítókkal bejelentkezniük ezen a lapon, ez azonban nagyon sok helyen nem sikerült.

Április 5-én végül egy hibaüzenet jelent meg a honlapon, ami szerint

„A www.tehetsegkapu.hu honlap – karbantartás miatt – várhatóan 2022. április 7-én 13:00 órától lesz elérhető.”

Április 7-én az utolsó pillanatban fújták le a tesztet, az iskolaigazgatóknak írt üzenetében az Oktatási Hivatal technikai problémára hivatkozott. Április 12-re sem sikerült teljesen működőképes állapotba hozni a rendszert, aki belépéssel próbálkozott, nagy valószínűséggel ismét hibaüzenetbe ütközött. A délután folyamán később már voltak osztályok, akiknek sikerült a belépés.

Forrás: Telex.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Az államot, vagyis orbánisztánt a vad analfabetizmus tartja fenn!.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Már megint a terheléses támadás meséje... Rá kellene bízni a Lölö informatikai cégeire, és máris működik a rendszer. Lehet, hogy ezt a kompetencia programot is a Czunyiné szakértő felügyelete mellett fejlesztették mint a távoktatást kb tíz évig, és egy hétvége alatt a tanároknak kellett létrehozni!?
justhpeter
@Nessy: Az állapotod aggodalomra ad okot ! Hova jutnánk ha az országban mindenütt rendesen megfizetnék a tisztességgel elvégzett munkát ? Mit vinne akkor haza a nemzeti-keresztény csürhe ?
Nessy
@justhpeter: Nem sokat! Bár néha jobban járunk, ha elutaznak a Föld másik oldalára, addig sem találnak ki ostoba rendeleteket, nem osztogatnak, fosztogatnak! Azért kellene öket dotálni, hogy ne avatkozzanak mindenbe bele, amiről gőzük sincs!
human
Random fideszes: "Ezek legalább (lopni) kormányozni tudnak."
justhpeter
@Nessy: Az ötlet nagyon jó, de ha csak azokba szólnak bele amihez értenek, akkor telkjes némaságban ülhetnének karba tett kézzel. Mondjuk egy kísérletet megérne.
C_3PO
Nem kellene ezt erőltetni! Mire jó?! Ha a gyerek nem hajlandó kitölteni, semmi tétje! Legalább 10. évfolyamon kellene feltételeket szabni! Kisérettséginek simán elmenne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.