Ahogy arról korábban beszámoltunk, megszólalt a magyar szövetség bizottsága az ügyben. Mindaz, amiket Szilágyi Liliána a nyilvánosság előtt állított, megfelel a valóságnak. Az RTL.hu pedig most arról írt, hogy a rendőrség nem nyomoz az ügyben.

Szilágyi Liliána-ügy: Nem nyomoz a rendőrségFotó: Szilágyi Liliána a női 100 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én. MTI/Kovács Tamás

Az RTL az alábbi kérdésekkel kereste meg a rendőrséget.

Szilágyi Liliána sajtóban megjelent tavalyi kijelentései miatt, mely szerint édesapja korábban szexuálisan is bántalmazta, indult-e eljárás? Tett e bárki feljelentést az ügyben? Esetleg indult e hivatalból eljárás a rendőrségen?

A kérdésekre az alábbi válasz érkezett:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el feljelentés kiegészítést kiskorú veszélyeztetése és szexuális kényszerítés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség gyanúja miatt. A sajtóban a sérelmére elkövetett bűncselekményekről beszámoló sportolónővel a BRFK nyomozói három alkalommal vették fel a kapcsolatot, a hölgy azonban nem jelent meg a hatóság előtt, hogy vallomást tegyen. A sértett vallomásának hiányában bűncselekmény elkövetésének gyanúját nem volt lehetséges megállapítani, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. február 10-én a feljelentést elutasította.

A rendőrségi nyilatkozat kapcsán az RTL többször is kereste Szilágyi Liliánát, aki nem kívánt nyilatkozni. Jogi képviselőjének helyettese csak annyit közölt:

Szilágyi Liliána nem kapott három idézést.

Forrás: RTL

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Mert nem történt semmi. Egy hazugság vizsgálat hamar kiderítené lilike hazugságát!
drrotf
Milyen meglepő lenne, ha első eset lenne,hogy a hatóság és a sértett nem mond egyformát az esetről.Az egyik fél állítja,hogy háromszor idézte Szilágyit, Szilágyi ,meg az állítja, hogy nem kapott idézést.Én meg azt mondom ,hogy valaki itt nem mond igazat!Azt azért megkérdezném az úszó szövetségtől, hogy nem a bíróság dolga eldönteni azt hogy valakit ért e szexuális bántalmazás, vagy hogy valakit jogaiban sérelem ért-e?Bűncselekmény elkövetésével valakit vádolni, ma az Alaptörvény szerint csak nem csak bíróságnak lehet?Ezt azért meg kellene beszélni olyannal is aki ért a büntető joghoz!Ha nem teszik akkor az a látszat,hogy ma Magyarországon nem csak Orbán Viktor alakíthatja az Alaptörvényt, hanem az úszó szövetség is.
jesz
@rokker33: hát ez az...meg sem említették valamiért...
Katalina62
A rendőrség gondolom, tudja bizonyítani, hogy elküldték az idézést mert, akkor ezt a kérdést tisztázni lehet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.