Az alaptörvényben előírt feladatán túl a nemzeti egység kifejezését személyes vállalásának nevezte Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió Az este című portréműsorában.

Novák Katalin elárulta: ez lesz a feladata köztársasági elnökként
Kép: Novák Katalin/Facebook

Novák Katalinnal Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a műsor házigazdája beszélgetett.

A megválasztott államfő azt mondta, nehéz, de nem lehetetlen feladat lesz megjeleníteni a nemzet egységét; sok-sok olyan törésvonal van, amelyeken felül kell emelkedni.

Novák Katalin meggyőződésének nevezte, hogy a magyar emberek többsége vágyakozik ez után a nemzeti egység után, még akkor is, ha ezzel nem minden pillanatban vannak tisztában.

Van egy olyan magától értetődő nemzeti egység, amelynek a kifejezése nekem feladatom is lesz, és ez nemcsak az alaptörvény által megkívánt feladatom, hanem személyes vállalásom

– fogalmazott.

Köztársasági elnöki tisztségével kapcsolatban közölte, arra törekszik, hogy a lényeg ne változzon. Ne változzon, hogy „honnan jöttem, hogy ki vagyok és milyen örökséget kaptam”, valamint azok a viszonyítási pontok, amit Isten, a hit, a család, a barátok jelentenek.

Személyes élet- és családtörténetét felidézve Novák Katalin a család fontosságát is hangsúlyozva arról beszélt, „mindannyiunk családtörténetében benne van a magyar történelem és a magyar történelemben benne van mindannyiunk családtörténete.”

Ez oda-vissza működik

– jegyezte meg.

A megválasztott köztársasági elnök szólt arról is, ahhoz a nemzedékhez tartozik, amelyik még nem a szabadságba született bele, de élete tudatos részét már szabadságban élte.

Novák Katalin hitének személyes dimenziójáról szólva elmondta:

felnőtt fejjel ébredt rá arra, hogy mennyire fontos szerepet játszik Isten és az Istenbe vetett hit az életében, hogy annak minden területén meghatározóan jelen van.

Forrás: Index

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem "kifejezni" kell az egységet, hanem befejezni ezt a "mi magyarok", dumát, és az ellenzéket nem ellenségnek kezelni! Tapintatosan közlöm Novák Katalinnal, hogy erre Orbán és a hívei képtelenek! Amit itt tíz év alatt tönkre tettek, évtizedek alatt is nehéz lesz helyre hozni, úgy itthon, mint a világban!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Ne strapáld magad, Katalin asszony! A bolsik máig is Leninre vágynak!
namihami
Neki csak mostanra világosodott meg!?!?!
Mi már Gójostolbácsi, Pecamatyi óta tudjuk. Már hegyezik neki a lúdtollat.
namihami
@Horizont: 08.39: Bocs, de a tanult és a művelt---az bizony ég és föld!
Tökéletes példa erre a kiválasztója, a Viktor! Iskolázott, de máig a gumicsizma a jele--az egyetemen és a Parlamentben is!
volvós
Nekem feltünt, hogy a studióban a balogpapával szemben ült fehér mini ruhában szétrakott lábakkal...
A Sándor palotában remélhetőleg lesz egy ovális szoba is, mint az amerikai elnöki Házban...Monika Levinszky titKÁR Nő egyéb feladataihoz !!!
Istenakinincsen
@Gazella: ma, 07:05 Azokkal a dolgokkal a legkönnyebb hülyíteni az embereket amiket nem értenek.
Legendák,titkok,áltudomány,varázslók,kuruzslók,istenek,vidám vasárnap...stb
Gazella
@Istenakinincsen: tegnap 22:24 Igazad van

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.