Az alaptörvényben előírt feladatán túl a nemzeti egység kifejezését személyes vállalásának nevezte Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió Az este című portréműsorában.

Novák Katalin elárulta: ez lesz a feladata köztársasági elnökként
Kép: Novák Katalin/Facebook

Novák Katalinnal Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a műsor házigazdája beszélgetett.

A megválasztott államfő azt mondta, nehéz, de nem lehetetlen feladat lesz megjeleníteni a nemzet egységét; sok-sok olyan törésvonal van, amelyeken felül kell emelkedni.

Novák Katalin meggyőződésének nevezte, hogy a magyar emberek többsége vágyakozik ez után a nemzeti egység után, még akkor is, ha ezzel nem minden pillanatban vannak tisztában.

Van egy olyan magától értetődő nemzeti egység, amelynek a kifejezése nekem feladatom is lesz, és ez nemcsak az alaptörvény által megkívánt feladatom, hanem személyes vállalásom

– fogalmazott.

Köztársasági elnöki tisztségével kapcsolatban közölte, arra törekszik, hogy a lényeg ne változzon. Ne változzon, hogy „honnan jöttem, hogy ki vagyok és milyen örökséget kaptam”, valamint azok a viszonyítási pontok, amit Isten, a hit, a család, a barátok jelentenek.

Személyes élet- és családtörténetét felidézve Novák Katalin a család fontosságát is hangsúlyozva arról beszélt, „mindannyiunk családtörténetében benne van a magyar történelem és a magyar történelemben benne van mindannyiunk családtörténete.”

Ez oda-vissza működik

– jegyezte meg.

A megválasztott köztársasági elnök szólt arról is, ahhoz a nemzedékhez tartozik, amelyik még nem a szabadságba született bele, de élete tudatos részét már szabadságban élte.

Novák Katalin hitének személyes dimenziójáról szólva elmondta:

felnőtt fejjel ébredt rá arra, hogy mennyire fontos szerepet játszik Isten és az Istenbe vetett hit az életében, hogy annak minden területén meghatározóan jelen van.

Forrás: Index

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem "kifejezni" kell az egységet, hanem befejezni ezt a "mi magyarok", dumát, és az ellenzéket nem ellenségnek kezelni! Tapintatosan közlöm Novák Katalinnal, hogy erre Orbán és a hívei képtelenek! Amit itt tíz év alatt tönkre tettek, évtizedek alatt is nehéz lesz helyre hozni, úgy itthon, mint a világban!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
laja70
Blablablablabla...Elkötelezett pártkatona!!!
Nessy
Nem "kifejezni" kell az egységet, hanem befejezni ezt a "mi magyarok", dumát, és az ellenzéket nem ellenségnek kezelni! Tapintatosan közlöm Novák Katalinnal, hogy erre Orbán és a hívei képtelenek! Amit itt tíz év alatt tönkre tettek, évtizedek alatt is nehéz lesz helyre hozni, úgy itthon, mint a világban!
Istenakinincsen
Alapvető szempont lenne,hogy a köztársasági elnök FÜGGETLEN legyen az aktuális kormánytól.
"""felnőtt fejjel ébredt rá arra, hogy mennyire fontos szerepet játszik Isten és az Istenbe vetett hit az életében, hogy annak minden területén meghatározóan jelen van."""
Mivel isten az nincsen ezért neki Orbán lett az"isten"...meg a barátok.
"""Köztársasági elnöki tisztségével kapcsolatban közölte, arra törekszik, hogy a lényeg ne változzon"""
Na ez a nagy baj!
leszholnapis
föparancsnok-asszonyság...mert ez a szerepkör is odatartozik mellesleg...
justhpeter
Szégyen és röhej ez az asszonyság. Egy buta orbáncsicska.
lampa laz
Plagipali és pecásjani után ez is ugyanazt a "nemzeti egység"-et tolja amit közösen megalkottak. A többi NER-en kívüli pedig továbbra is le lesz szrva, úgy fidesz keresztényesen. Egy takarítócég reklámarcaként elmenne, de, h kifejezze a nemzet egységét, és őrködjön az államszervezet demokratikus működése felett az elég kétséges, mivel a távirányítót legóduche fogja működtetni.
csipetke
Nem kell hozzá nagy fantázia,hogy kitaláljuk,mi lesz a dolga novákszatyornak (by papa49). Ugyanaz, mint elődjének,savanyújankónak. Amit a gazda elétol, azt alá köll írni,oszt jóvan. Ennyi.
Gazella
Nah ez is csak papirról tud felmondani bármilyen témát?!
Nah ez nem diplomata... hogy verje meg a csalán...
csipetke
@Horizont: 21:09 Mint Tóth Gabi is. Ő is felnőttként jött rá,hogy neki van hite,és persze mióta benyalt a fidesznek,azóta lett mélymagyar is. Mindenhol azt nyilatkozza,hogy a hite miatt bántják. Idióta szárnyasjószág mind a kettő. Ha novák valóban Istenhívő,vallásos ember lenne,akkor nem venne részt a maffia szervezetében semmiben. De van az a pénz...
Gazella
@Istenakinincsen: tegnap 22:07

Az ISTEN szócskával jobb ha senki nem játszik .. Rengeteg takony nem érti ezt a szót, hogy 'ISTEN''...
ómió
Ne strapáld magad, Katalin asszony! A bolsik máig is Leninre vágynak!
namihami
Neki csak mostanra világosodott meg!?!?!
Mi már Gójostolbácsi, Pecamatyi óta tudjuk. Már hegyezik neki a lúdtollat.
namihami
@Horizont: 08.39: Bocs, de a tanult és a művelt---az bizony ég és föld!
Tökéletes példa erre a kiválasztója, a Viktor! Iskolázott, de máig a gumicsizma a jele--az egyetemen és a Parlamentben is!
volvós
Nekem feltünt, hogy a studióban a balogpapával szemben ült fehér mini ruhában szétrakott lábakkal...
A Sándor palotában remélhetőleg lesz egy ovális szoba is, mint az amerikai elnöki Házban...Monika Levinszky titKÁR Nő egyéb feladataihoz !!!
Istenakinincsen
@Gazella: ma, 07:05 Azokkal a dolgokkal a legkönnyebb hülyíteni az embereket amiket nem értenek.
Legendák,titkok,áltudomány,varázslók,kuruzslók,istenek,vidám vasárnap...stb
Gazella
@Istenakinincsen: tegnap 22:24 Igazad van

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.