Az egyesült ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje ugyanis nem ül be a parlamentbe, de két lehetőséget is említett, amelyet szívesen javasolna a hat pártnak. Szerinte a választási vereséget elsősorban a rendszer okozta.

A Fidesz "Halálcsillaga" volt az ellenzék veszte: Márki-Zay Szél Bernadettnek adná a mandátumát
Kép: Facebook/Márki-Zay

Márki-Zay Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta:

a választási eredmény legfontosabb tanulsága az, hogy nem a jelöltek, nem a hibák okozták a vereséget, hanem a rendszer. Éppen ezért parlamenti tevékenység helyett szerinte most ellenállást kell felállítani.

Hódmezővásárhely polgármestere megjegyezte, hogy Karácsony Gergellyel tud egyetérteni, aki korábban azt mondta, hogy nem volt összefogás, ugyanakkor szerinte nyilvánvaló, hogy a Fidesz az előválasztási kampányban Dobrev Klárát támogatta, mert tudták, hogy Márki-Zayt nehezebb "összegyurcsányozni", de úgy tűnik, végül mégis sikerült. Ez a gépezet, amit a Fidesz kiépített, egy baloldali jelölttel nem verhető – hangsúlyozta.

Márki-Zay kiemelte, hogy nem egymásban kell keresni a hibást és a felelőst sem, mert ez a vereség a Fidesz "Halálcsillagának" köszönhető, a propagandagépezetnek, amellyel nagyon agresszíven terjesztették a fake news-t. 

Arra a kérdésre, hogy ő maga miben hibázott, a politikus azt válaszolta:

biztosan sok hibája volt, szerinte a kommunikációját egyszerűsíteni kellett volna, és bár igyekeztek mindent megtenni, hogy cáfolják a róla megjelent álhíreket, erre még nem volt meg a megfelelő módszer.

Márki-Zay Péter korábban úgy döntött, nem veszi át mandátumát. Ezzel kapcsolatban mosta azt mondta, elsősorban a hat párt döntése lesz, hogy kié lesz a mandátum, ki fognak jelölni valakit. Hozzátette, hogy több javaslatot is tud tenni, de ez a hat párt kompromisszumán fog alapulni.

A politikus azt mondta, szívesen javasolná Szél Bernadettet, aki nem tudott nyerni Budakeszin, ugyanakkor hozzátette, hogy

az MSZP-nek most 10 mandátuma van, de a pártfinanszírozás szabályai alapján jobban járnának, hogyha 11-en lennének, így nekik is szívesen adna egy helyet.

Forrás: atv.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Az érdekes elemzés egyik tévedése: Korszerűsíteni kéne az egészségügyet, a közigazgatást, az oktatást, ugyanakkor továbbra is komoly a társadalmi igény a korrupció felszámolására. Már az eleje sem igazán releváns, de ami társadalmi igényt illeti egyenesen marhaság. A nép az isten adta nép egyenesen büszke erre a tolvaj bagázsra! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: egy idevágó idézet:
A külső források nélkül, amelyek többnyire az EU-s támogatásokat jelentik, a kistelepülések sora nem tudna megélni. (Kovách Imre szociológus, Magyar Narancs, 2022. április 14.)
Gazella
Ez a fasz még mindig nem fogta fel, hogy magàval a személyével és beszédével csinálta ki az ellenzéket!!!
verőce21
Jó választás volt lipsiknek MZP no...! :)

Átgondolt, többfordulós, megméretett, lipsi értékeket képviselő, politikailag képzett, DS értékeket hordozó, megfontolt, államigazgatási tapasztalatokkal rendelkező...tapasztalt vezető.
ómió
Csak nem a "népi demokratikus rendszeretek" hiányzott, Maki efftárs!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.