Medgyessy Péter a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta, sok minden hiányzott az ellenzék győzelméhez, de Orbán Viktor legyőzhető választáson. Szerinte a kormányfő profi és sokat tanult 2002-es vereségéből, amikor éppen az őt indító, MSZP nyert. Az ellenzéknek sincs más útja, Orbánhoz hasonlóan, tanulnia kell az egymást követő vereségekből – szemlézi a 24.hu.

Medgyessy Péter szerint az ellenzéknek tanulnia kéne Orbán Viktortól
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem szégyen a jobbtól, az okosabbtól tanulni.

A volt miniszterelnök emlékeztetett rá, Orbán Viktor a veresége után háttérbe vonult, elkezdte szervezni hátországát, felkészítette embereit, kitartott amellett, hogy

sajátjai közül senkit sem hagy az út szélén.

Az ellenzéki politikusok közül mindenki részese volt a vereségnek, egyikük sem mentheti fel magát – tette hozá.

Már készülni kellene 2026-ra, egy helyett kiválasztani 4-5 embert, menedzselni őket, és kijárni terepre minden nap. Ez nem feltétlenül pénz, hanem elszántság kérdése. Medgyessy Péter szerint jó kezdet volt, hogy az ellenzék összeállt, de szervezeti háttér, ellenzéki minimum is kell.

Feladni nem lehet, erről szól a politika.

A választások előtti osztogatást azzal magyarázta, hogy a kormány nagyon megijedt az ellenzéki összefogástól, ami

jó jel, az ellenzéknek örömmel kellene nyugtázni, még úgy is, hogy ennek súlyos gazdasági következményei lesznek.

Szerinte a költségvetésben tátongó lyuk nagy, de nem akkora, mint sokan gondolnák. A gazdaságot rendbe kell tenni, az ellenzéknek ebben partnernek kell lenni, mert senkinek sem érdeke, hogy az ország csődbe menjen. Kényszerhelyzet a párbeszéd a kormánnyal, néhány ügyben pedig nemzeti egység kell.

Az ellenzéknek elvi álláspontját, például a jogállami ügyekben, nem kellene feladnia, de bizonyos problémákban meg kell tudni egyezni. Ez mutatná, hogy az ellenzék nemcsak támadni, hanem megegyezni is tud olyan nemzeti célokért, mint a jobb oktatási, egészségügyi rendszer.

Forrás: 24.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az Orsós nevű bűnöző román cigánytól és politikai prostituálttól nem tanulni kell, hanem már régen börtönbe kellett volna zárni veled együtt, te hazaáruló, tolvaj, parazita, gerinctelen, pofátlan szarházi! A qrva anyádat oktasd ki te szemétláda!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Havanagi: Hogy mit kellene tanulni Orbántól? Ez tényleg kérdés a negyedik kétharmad után? Hű, de lassan ocsúdtok...
Cucika
Valójában a Fidesz választási programja az ellenzék elleni hazugságok gyártása. Ez ment minden lehetséges helyen. A hazug propaganda. Az ellenzéket nem engedte szóhoz jutni. A hazug propagándájához pedig minden adófizető pénzét korlátlanul felhasználta. Mindezt azért, hogy ne legyen tőlük semmi számonkérhető.
terlasz
Tanulni? Mit? Gazemberséget? Irány a teljes pusztulat?
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 20:19 ♦ Üzenjük Brüsszelnek:
Pegero análba orálba leszopta a bűnöző csúti cigányt
memgyar.net/items/19317.jpeg
Pegero a fidesz eszetlen bírkája.
memgyar.net/items/19103.jpeg
Lepényleső
...megfélemlíteni,lopni,csalni,hazudni,rabolni,magánosítani,stb.,állítólag ebben profi?
bence
Ugyan mit tanulhatnának tőle ?! A csalást , lopást , hazudozást ?! Akinek egy csepp gerince van , az ezeket a tulajdonságokat messze elkerüli ! Addig nyerni fog orbán , amíg ekkora tolvaj apparátus működik mellette , akiknek legalább annyi félnivalója van az új kormánytól mint orbánnak ! Ennyi gaztettet mint ők , még soha egyetlen kormány nem mert elkövetni ! Ezekért a bűnökért már máshol felakasztották volna őket !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.