Palkovics László miniszter segítségét kérik a hazai borászok, akiknek milliókkal tartozik az egyik legnagyobb italforgalmazó.

A hazai borászok színe-java azt kéri Palkovics Lászlótól mint az iparügyekért és a kereskedelemért is felelős minisztertől, hogy kezdeményezze az Ital Magyarország Kft. (IMO) stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítését – tudta meg a 24.hu.

Milliós tartozás miatt a borászok Palkovics László miniszterhez fordultak

Fotó: Pixabay

A kérelemben úgy indokolják ezt a kérést, hogy az IMO csődjének kárvallottjai hosszú évtizedek óta a piacon elismert és kiemelt minőséget képviselő borászatok, melyeket jelentős anyagi kár érne az igényeik ki nem elégítése esetében.

Az egyik érintett borász a 24.hu-nak arról beszélt, arra nem látnak esélyt, hogy az IMO – akár állami segítséggel – tovább működjön, azért keresték meg Palkovicsot, hogy a majdani felszámoló biztos minél korrektebben vezényelje le a felszámolási eljárást, és járjon el a cég vagyonának értékesítése, a hitelezők kifizetése során.

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Van egy érzésem, hogy a borászok nem kapnak egy fityinget sem...ugyanis úgy gondolkodik az adós, hogy a borászoknak nem kenyérre kell a pénz, a pincék televannak, azzal sem tudnak mit kezdeni...

Ezzel a gondolkodással nehéz mit kezdeni...vastag bőr kell ehhez az orcán .
namihami
Vajon miért gondolják azt a borászok (vállalkozások---tehát kockázat), hogy az ő kárukat KÖZpénzből kellene kifizetni? Ha egy cipész, kőműves, villanyszerelő, stb becsődöl, akkor azt is az adózóknak kell kipengetni?
És még annyit: Ha már ennyivel és ennyi ideje nem fizetett a beszállított áruért ez a cég, akkor (vajon) mi késztette a beszállítókat, hogy továbbra is áruval lássák el a nemfizetőt? Ezt hívják felelős gazdálkodásnak?
Ha nekem nem fizetett volna egy kuncsaft (adott határidőn belül), akkor több munkát nem csinálok neki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.