Büntetőeljárás keretében folyik a vizsgálat, mivel egy erős fékezés miatt vesztette életét a férfi, ám ezt a mentősök tagadni igyekeztek. A mentőben kötelező hangfelvétel azonban lebuktatta őket, már el is bocsátották őket az Országos Mentőszolgálattól a lap értesülései szerint.

A Blikk cikke szerint eljárást indított egy lajosmizsei férfi halálának ügyében a rendőrség, aki menet közben vesztette életét még április elején. 

Meghalt a mentőben egy férfi – nyomoz a rendőrség a rejtélyes halál miatt

Új mentőautók átadása Budapesten, az Országos MEntőszolgálat Markó utcai bázisán 2021. július 27-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

A férfihoz a szomszédja hívta ki a mentőket, mert a férfi nagyon fulladt. A mentők ki is érkeztek, el is vitték a férfit, de néhány órával később a férfi elhunyt, ezt a rendőrség közölte a családdal – írja a lap. 

A Blikk információi szerint a mentőautó sofőrje a kórházba vezető úton nagy sebességnél fékezett, ami miatt a férfi úgy beverte a fejét, hogy az esetkocsiban meghalt. A lap értesülései szerint a két mentős először azt vallotta a rendőröknek, hogy egy állat szaladt át a mentőautó előtt, azért kellett a sofőrnek fékeznie. A mentőautókban kötelező hangfelvétel azonban lebuktatta őket. 

A lap értesülései szerint a két férfit az eset után azonnal elbocsátották a mentőszolgálattól, a rendőrség pedig nem közigazgatási, hanem büntetőeljárás keretében vizsgálja az ügyet. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a lappal csak annyit közölt, hogy eljárást folytatnak egy lajosmizsei férfi halálának az ügyében, aki menet közben, egy mentőautóban vesztette életét. Más adatot a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak ki. A Blikk információi szerint azt már megállapította a vizsgálat, hogy a férfi halálának nem köze a beteg ellátását igénylő alapesethez.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az esettel kapcsolatban a Blikknek a következőket mondta azokra a kérdésekre, hogy indult-e belső vizsgálat, volt-e felelősségre vonás: a mentők azonnal értesítették a rendőrséget, a halál okának, az eset körülményeinek tisztázása érdekében eljárás folyik.

A férfi testvérei szerint a mentősök kegyetlen tréfát űztek a férfival, és azért "büntethették meg" a fékezéssel, mert ittasnak tartották – írja a lap.

Forrás: blikk.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
a mentősöknél is akad egy-két nemodavaló...(...milyen finoman fogalmaztam)
vacsi
"A mentőben kötelező hangfelvétel azonban lebuktatta őket,"
A két mentős - pusztán szórakozásból - meggyilkolt egy magatehetetlen beteget, akit részegnek hittek.
Hol itt a rejtélyes halál?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.