A felújítás alkalmat teremtett a rablásra.

Az év bűnténye: tízmillió forint értékben loptak el BKV-bérleteket a VárosházárólMTI Fotó: Máthé Zoltán

A blikk.hu értesülései szerint az éppen felújítás alatt álló budapesti városházán nem akármilyen bűncselekményt követtek el: egy széfből 10 millió forint értékű BKV-bérletet tulajdonítottak el. A rendőrség megkezdte a nyomozást.

A lap információi szerint a tolvaj a felújítási munkákat kihasználva jutott be és vitte véghez a tettét a Főpolgármesteri Hivatal Humán Osztályán. Erre pedig az illetőnek azért volt lehetősége, mert

az építési munkák közben több alkalommal is áramkimaradás volt az épületben.

Ezalatt pedig a mágneskártyás széf ajtaja egyszerűen nyithatóvá vált. A bérletek így könnyen hozzáférhetővé váltak. Úgy tudják, a nagy mennyiségű bérlet eltűnését április 27-én vették észre, a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai pedig azonnal feljelentést is tettek.

A lap belső forrása is megerősítette az esetet, és elárulta: a tettes olyan éves BKV-bérleteket emelt el a széfből, amelyek havi szelvényekkel voltak ellátva. Úgy gondolják, a tolvaj értékesíteni akarja a bérleteket, mert más, nehezen eladható dolgokat nem vitt el a széfből.

A bérletek sorszámait természetesen leadták a BKK-nak, ezért az ellenőrök könnyen kiszűrhetik az ellopott és illegálisan eladott darabokat, ami után a bérlet használójának büntetést kell majd fizetnie. Hogy a városházának újra meg kell-e vennie a bérleteket, vagy találnak valamilyen más megoldást, arról tudomásunk szerint most egyeztetnek a BKK-val.

Forrás: blikk.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Az év bűntényének nevezi a Blikk a BKK bérletek ellopását 10 millió forint értékben (körülbelül), ez komoly?
percsi
Az év bűnténye nem a BKV bérletek ellopása!
Az év bűntényét ott kell keresni, ahol a rendörök nem akarják megtalálni a bűnösöket.
sokanvagyunk
Az évszázad legbiztonságosabb széfje - mondhatni trükkös...
vacsi
Azt lehetett tudni, hogy felújításkor előfordulnak áramkimaradások. Ha ilyenkor a széf ajtaja kinyílik, akkor miért nem vitték onnan el a bérleteket? Vagy bármi mást. Én szándékosságra gyanakszom - már, ha igaz a történet.
ómió
Mutyigeriék és a "jó gazda" komplexus...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.