A Pénzügyminisztérium az oldalán tette közzé a 2023-as költségvetési tervezetet.

Hiába a háború és a bizonytalanság: az Orbán-kormány máris nagy lépést tettOrbán Viktor/Facebook

A 2023-as költségvetés tervezési körirata önmagában nem sok meglepetést hordoz, ám az elég árulkodó, hogy a kormány már most készen áll a büdzsé elfogadására. Már az Orbán-kormány korábbi éveiben is jellemző volt, hogy viszonylag hamar fogadták el a gazdaságpolitikát érintő dokumentumot. 

Varga Mihály már a múlt héten jelezte, hogy a minisztériumban megkezdődött a 2023-as költségvetés tervezése, így már nyár közepére elfogadott költségvetése lehet Magyarországnak – mutat rá a portfolio.hu. Ezzel eldőlt, hogy az orosz-ukrán háború és az arra adott nyugati szankciók okozta jelentős gazdasági bizonytalanság ellenére

a kormány idén sem változtat a szokásán, ragaszkodik a költségvetés korai elfogadáshoz.

Tavaly már május 4-én meglépték ezt, de a korábbi években előfordult áprilisi elfogadás is.

A pénzügyminiszter azt is hangoztatta bejegyzésében, hogy a célok világosak:

a jelenlegi háborús helyzetben is megőrizzük az ország stabilitását, növekedési pályán tartjuk a gazdaságot és tovább javítjuk az egyensúlyi mutatókat.

A napokban megjelent, 2023-as költségvetést érintő tervezési körirat is ezen célok köré épül, és amelyek nagyon nem is változtak a 2022-es költségvetés tervezési köriratához képest.

Magyarország 2023. évi költségvetése – a Konvergencia Program irányelveivel összhangban – prioritásként kezeli a pénzügyi stabilitás és a felelős költségvetési gazdálkodás fenntartását, melyekre hazánk fejlődéséhez, önállóságának megőrzéséhez minden helyzetben szükség van

– idézi a lap a dokumentumot.

A jövő évi költségvetéssel kapcsolatos kormányzati célkitűzés, hogy stabil alapot biztosítson a kormányzati programok megvalósításához, miközben megőrzi az elmúlt évek kormányzati politikájának meghatározó elemeit, kiemelten a családi adókedvezményt, az egykulcsos személyi jövedelemadót és a teljes foglalkoztatást. Mindemellett kiemelten kezeli a határvédelmet és a menekültek megsegítését

– sorolja a körirat, amely leszögezi: az Országgyűlés idén is a nyári szünetét megelőzően tárgyalja a költségvetést. 

Ahogy a korábbi évek gyakorlata során is kiderült, a költségvetés korai elfogadásakor a kormány mellőzi azokat a szempontokat, amelyek a korai elfogadás ellen szólnak, így például azt a kockázatot, hogy a jelentős bizonytalanság akár még idén, az őszi hónapokban átírhatja az eredeti, nyári terveket, ahogyan ez előfordult többször is a korábbi években. 

Forrás: portfolio.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
"... hogy stabil alapot biztosítson a kormányzati programok megvalósításához". Na ez az, amiről a kampányban egy árva mukkot nem árultak el. Viszont van legalább egy évük, hogy módosítgassák a most elfogadásra kerülő jövő évi költségvetést.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Nyírfa: Orbán úgy van már vele, hogy övé az ország, a hatalom, és minden szava, óhaja parancs! Isten előtt az első!
Eladott Ország
@Nyírfa: 13:36 ♦ A "népi demokratikus" csak költői volt, mert ez se nem népi se nem demokratikus.
Urak országából a nép hazája lett Magyarország, s a néphatalom Európa egyik legelmaradottabb országát két évtized alatt az ipari országok sorába emelte. Ady látnoki szavai megvalósultak: ( csak nem jött össze)

Ady Endre: A Hadak Útja

"Ez az ország a mi országunk
Itt most már a mi kezünk épít
Tobzódtatok, tobzódtatok"

Az elmúlt évtized eredménye, hogy az emberek Orbán eszement regnálása alatt megtanulják, hogy soha többé nerm szabad hinni egy hatalommániás, hazug korupt,a gazdagokat támogató, az egyszerű embereket leszaró, idegbeteg, országromboló, demokrácia ellenes, széthúzást gerjesztő, megosztó, politikát folytató, köpönyegforgató, szar embereknek. Akit úgy hívnak: Orbán Viktor. És így lett Magyarország NyomORBÁNia, és rendszere a dögvész!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143724932_2769192600000481_4613971612952810224_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_aid=0&_nc_ohc=4UzlTK22UPAAX_C3po0&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_T7Iz-mZUZdXdX9lX1HjjiaqGZ0rKXmlzestdVI-7w6A&oe=62A8CAFE
Nyírfa
@Nessy: 13.40

Tipikus tünete az elmeháborodottságnak. Kezet foghat a Putyinjával.
Nyírfa
@Eladott Ország: 14.06

Nem éreztem az iróniát. Sőt, nagybetűvel kiemelted mintegy utalásként a két rendszer hasonlóságára. Pedig, ugye, dehogy!
Annyi komcsizás folyik ezen a felületen - is - , olyan meg- és átgondolatlan, történelmietlen megkegyzések röpködnek, amelyekre reagálni szükséges. Részemről, legalábbis.
Kádár mint államférfi, annak a kornak, a szocialista tömbnek az etalonja, nincs, nem volt ember, aki többet kihozhatott volna belőle. Zseniálisan egyezkedett az oroszokkal, meggyőzte őket, hogy a szocialista államokat kívánatossá kell tenni a nyugati kultúrák számára, hadd egye a penész őket, hogy milyen jó, nyugis, biztonságos életünk van , kenyerünk is bőven,
itt a Balaton, épüljenek a szállodák, hozza a rohadó nyugat a valutáját - okos volt, annyira okos!
Meg vagyok döbbenve, amikor magukat elemzőknek, történészeknek tartó nagyokosok párhuzamot vonnak Kádár és a rendszerváltás legromlottabb alakja között.
No, akkor rendben is vagyunk. :)
telegdilaci
@nemkati:A Fidesz évek óta úgy nyer választást,hogy nincs programja hogy miért rájuk szavazzanak,az már nem elég hogy folytatjuk!
nemkati
Már nem mondják, hogy folytatják, de azért folytatják. Az ország lezüllesztését és kifosztását, a gyűlöletkeltést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.