Törvénymódosítással tartanák fenn a pedagógusok sztrájkját lehetetlenné tevő rendeletet. 

Pintér Sándorék törvénymódosítással nehezítenék a pedagógusok sztrájkját

Fotó: MTI/Kovács Attila

A Pegadógusok Demokratikus Szervezete (PDSZ) szerint a kormánypárti képviselők által benyújtott módosítási javaslat „lábbal eltiporja” azt, hogy a sztrájk alapjog.

Arató Gergely, Kőbánya és Kispest országgyűlési képviselője szerda este erről tájékoztatott a Facebook-oldalán:

"Megjött a Törvényalkotási Bizottság holnapi anyaga. Többek között egy módosítás, ami állandóan fenntartaná a pedagógusok sztrájkját lehetetlenné tevő rendeletet."

Kommentben ezt is hozzáfűzte:

"Ami még durvább, a javaslat vétkes kötelezettségszegésnek minősíti, (ami akár azonnali elbocsátással is büntethető) a pedagógus munkavégzési kötelezettség elmulasztásást, tehát a polgári engedetlenséget."

A DK-s politikus bejegyzését megosztotta a Pedagógusok Demokratikus Szervezete (PDSZ) is, amely közzétette a módosító javaslat szövegét.

Forrás: merce.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Lesz itt kérem olyan rend, hogy csuda! Na, nem a foci ultrák, és egyéb vandálok esetében! Azok visszaütnek. Egy jámbor pedagógus nem agresszív! Ott lehet 2 hét alatt "rendet csinálni"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
nem illik nyugdíjasként belepofáznom a tanárok szomorú helyzetébe, de azt olvasom, hogy akár elbocsájtás is lehet abból, ha valaki engedetlen...mint kibíc kérdem a pedagógusokat(akik az életüket tették fel e hivatásra), mi van akkor ha a megfenyegetettek elhagyják a pályát?...
...azt is tudom, hogy itt Budapesten könnyebb pályát változtatni, de mit csinál az, aki például Ököritófülpösön lakik, és ott is tanít? Ott lehetetlen más értelmiségi munkát találni, de akár emelt fővel végezhető fizikai munkát is..
nezelodo
@jesz: Ököritófülpösön már vagy száz éve nem játszanak a tűzzel!
Eladott Ország
„A tudás alkalmatlanná tesz az embert a szolgaságra” ( Frederick Douglass) Most már generációk fognak felnőni ebben a rendszerben, élősködőnek, haszonlesőnek és korrupt senkinek szocializálódni. Nincs pénz, jön a terror az eddig is kiéheztetett és egyenre szabott oktatásban, akinek lesz még lehetősége és maradék esze az sürgősen elhagjya a tanári pályát és talán az országot is. Ez a hely már B. Krisztiánok, M. Richárdok és Schmidt Mária országa lett! Minden esélyt, támogatást megkapott a vasfüggöny lehullása után Magyarország Nyugat-Európa és az egész további szabad világ politikusaitól, társadalmaitól- nem csak az anyagi támogatásra gondolok. Semmit sem segített. Abszolút semmit. Az 1989-es Európa reménységéből annak szégyene lett. A mai Magyarország Európa sereghajtója, minden összehasonlításban. Akko' lesz fegyverpénz a tanároknak? Végül is a puskázás ellen is küzdenek...
uploads.disquscdn.com/images/66ead6040a883fd6629845268a1ce51db26461f0d519495f42b94007440a959c.png
"Szittyaföld egy lepusztult, kudarc ország lesz nemsokára"- Lesz? Már 100 éve is ilyesmit feszegetett pl. Ady. A mélyben továbbra is a velejéig korrupt, opportunista, felfelé hajlong, lefelé tapos dzsentri mentalitás maradt, amit a feudalizmus haldoklásából sikerült megörökölni. Így már nincs akadálya hogy a TEK védje az óvodákat az LMBTQ aktivisták rohama ellen.
uploads.disquscdn.com/images/29795f42aee40d3672af4872c10af0b6a5bd25b757bb7e38318e329f1c29aa00.jpg?w=800&h=1024
justhpeter
Pintéren jólláthatóan elnult az orbánosodási folyamat, már nem áll távol a lábon kihordott agyhaláltól. Minden esetre a maradék hitelessége megroggyant, pedig már nem sok volt.. Korábban sokkal ritkábban szólalt meg és ritkán mondott hülyeséget, de tegnap nem indult be az agya. El kellene gondolkodni azon, hogy ha a tanároknak nem lesz fizetésemelés és szeptemberben nem mennek be az iskolába, akkor majd rendőrök mennek be a fizika- vagy a kémiaórára ? Más megoldásban majd a rendőrök elővezetik a tanárokat az iskolákba ?.
ómió
Hát, a bolsi "frakciójukat", bizony, nem ártana "takarékra tenni"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.