A válság miatt hozzá kell nyúlniuk a jövő évi önrészhez.

Nagy bajban Budapest: már idén elkezdik elkölteni a főváros jövő évi pénzétKarácsony Gergely/Facebook

A telex.hu információi szerint a fővárosnak módosítania kell az idei költségvetését: erről Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes beszélt. Hozzátette: alapvetően két nagy tételről van szó, egy 32 milliárd forintos beruházási hitelről és az iparűzésiadó-bevétel kormány által elvett, 20 milliárdos részéről. A hitelről jelenleg is tárgyalnak – a 20 milliárdot viszont a források átstrukturálásából tervezik előteremteni.

Ez az átstrukturálás tulajdonképpen azt jelenti, hogy idén előre elköltik a következő évekre áthúzódó beruházások jövőbeli önrészét és áfáját.

Emellett felszabadítanak tartalékforrásokat is. Kiss Ambrus kérdésre elismerte, hogy ez kockázatos, mert a most elköltött összegeket később ki kell fizetni, de mint mondta, most

az idei évet kell túlélni, és bízik abban, hogy a jövőben több pénze lesz a fővárosnak.

Forrás: telex.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
A "Tarlós-hagyaték" 200 milliárdot már elloptátok, efftársak!?
human
@csak úgy...: Viszont úgy tudom, hogy a Főváros nem vehet föl kölcsönt a kormány engedélye nélkül. A kormány viszont felvehet bárkitől bármekkora kölcsönt. Így lehet majd nagy mellénnyel mondani, hogy az ország működik az ellenzéki városok meg neeeem. Bibibíííí
Az ellenzéki városok hasonló helyzetbe kerültek, mint az ukrán Mariupol védői. Kitartanak amíg tudnak, de van egy pont ahol fel fogják adni és pusztán a túlélésért fdieszes polgármester fognak választani. És a zsarolással és kivéreztetéssel megszerzett győzelemre büszkék lesznek ezek a férgek.
ómió
A "Tarlós-hagyaték" 200 milliárdot már elloptátok, efftársak!?
CsipkeRózsa
Ilyen az, amikor egy minielnök kirabolja a fővárost!
sokanvagyunk
Az ország nem kevés állampolgára már régóta "átstrukturálja" bugyellárisát - csak ők nem így nevezik azt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.