A politikus megkongatta vészharangokat.

A kormány eddig nem élt az elővásárlási jogával az exportra szánt gabonafélék esetében, az intézkedés célja ugyanis nem a kivitel megtiltása volt, hanem a folyamatos készletnyilvántartás biztosítása

– nyilatkozta Nagy István agrárminiszter vasárnap az RTL Híradónak.

A tárcavezető hozzátette, hogy az ukrajnai háború hatása Magyarországon nem a készlethiányban, hanem az emelkedő árakban érhető tetten, a kormány pedig azon dolgozik, hogy szárazföldi szállítási folyosót nyisson az ukrán mezőgazdasági terményeknek.

Vészhelyzet van, fogalmazhatok így is, hiszen Ukrajnában a vetésterület csökkent, a termésmennyiség csökkent, ami megtermett, nem tudjuk kihozni. Nagyon dolgozunk azon, hogyan tudjuk megoldani azt a lehetőséget, hogy szárazföldön utat nyissunk az ukrán gabonának szerte a világba

– fogalmazott Nagy István.

Nagy István, agrárminiszter: Élelmezési vészhelyzet állt elő az ukrán háború miatt

Nagy István agrárminiszter-jelölt meghallgatása az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Az Agrárminisztérium legutóbb április végén hosszabbította meg két hónappal a gabona-, olajos- és fehérjenövény kiviteli bejelentési kötelezettséget. Bár a március elején bevezetett intézkedés a kormány úgy kommunikálta, hogy „minden gabonakivitelt megtiltottak” az orosz-ukrán háború miatt, valójában egyáltalán nem állt le az export.

Forrás: Blikk.hu, RTL.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A vészhelyzet kialakulásához kellenek ilyen szarjankók mint Nagy István és fideszes bandája!
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_1280/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/06/nagy-istv%C3%A1n-telefon.jpg
Valamikor azt mondták az okosok, hogy az ország Európa éléstára lehetne. Most már látszik, hogy milyen ügyesen gazdálkodnak a "szakemberek" a földjeinkkel és a termelést szolgáló ágazatokkal. Szégyen az egész kormányzati munka, már ha ezt a rombolást munkának lehet nevezni!
A '80-as évek közepén a magyar mezőgazdaság a világ 4. legerősebbje volt . Igaz olyan miniszterek irányították, mint dr Dimény Imre, dr. Romány Pál. Mindkettő a mezőgazdasági tudományok doktora, akadémikus volt nem fideszes csinovnyikok. Önellátó volt az ország, s még jutott bőven exportra is. Nem volt búzabomba, dinnyebomba, Kishantos... etc
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Maccska: tegnap, 20:49 ♦ És a fidesz meghozta a munkakultúrát, akik életükben nem dolgoztak civil foglalkozásuk nem volt, Bayer és csapata pedig a vitakultúrát teremtette meg. Magyarország Európa éléskamrája volt, nem csak a saját szükségletét termelte meg még exportra is jutott. Valóra vált Torgyán József álma, nálunk is kapható 12 ezer forintért magyar cseresznye, nem kell onnan behozni. A piacgazdaságra olyan jól sikerült a ráállás, hogy megteremtettük a politikusok és a fideszes oligarchák jólétét a népjólét helyett. Most ennek vagyunk a szemtanúi nem csak mezőgazdaságban, hanem az élet minden területén és Európa Bangladese lettünk!
magyar1
@Maccska: Ezt felejtsd el, anno tsz-ben dolgoztam, igaz volt terv, de ugyanabban a földben termesztenek ma is mint most és a minőség itthon maradt nem úgy mint a piacgazdaságban, a jót eladjuk a szart meg behozzuk pld. a németektől, holland paprika, ami a magyar paprikához még csak nem is hasonlít.
Eladott Ország
"A helyzet romlása főleg a falvakban súlyos, régen jól működött a magyar mezőgazdaság és a termelőszövetkezetek is egyre jobban hozzájárultak az életminőség javulásához. A rendszerváltás után azonban a tsz-ek demokratizálása helyett azok felszámolása és a föld privatizálása következett, mára pedig a falvakban többnyire a feudalizmusra emlékeztető uralmi rendszer alakult ki."
Elindítjuk a nyugdíjasok öröklakás programját...
pbs.twimg.com/media/ElbR--bWoAI9cDt?format=jpg&name=900x900
Orbán a Krisztus vigasztaló
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274236207_4859617607407817_2897223427570683274_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=er8_j9A84QwAX9UQ-t2&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT94vDwgDhPwzafknKi1Zt_0YWmh5NSjlFpz-osBVSbZNQ&oe=628FEC3A
Ágyban párnák közt fagyni meg. Fő az hogy Romániában sípályát építünk, ettől lakik jól a magyar. Az a baj hogy a legtöbb fidesz szavazó az ugyanilyen nincstelen nyugdíjas. Azt komolyan nem értem, hogy miért szavaznak következetesen Döbrögire, Ha gyakorlatilag semmire nem elég a nyugdíjuk. A kórházak állapotáról ugyanez a véleményem, ha egy fidesz szavazó belép a Merényibe akkor azt gondolja hogy ez így rendben van?! Amíg meglehet venni az embereket 1 kg krumplival, addig nem lesz változás.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/141123081_2765099187076489_454407799572661438_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=-Jqk6yyYLZwAX9HrZII&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_V8FZ9TAumx6fv5qiDKFLIhvFqnNrheWCpCmqZuXwGFQ&oe=62B25F50
magyar1
@Eladott Ország: mit nem értesz, legtöbben már el sem mennek szavazni mert mindenki átverte őket 35 éve. Lassan már tökmindegy, amikor már nagyobb rétegnek nem lesz élettere akkor fog megmozdulni.
ómió
Minimum a hazai ellátáshoz szükséges gabona megtartása!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.