A Magyar Dinnyetermelők Egyesülete mindenesetre azt ígéri, a hazai fogyasztást ki tudják majd elégíteni.

Alig terem idén dinnye, és még az is megfizethetetlen leszMTI/Rosta Tibor

Az ültetés még nem ért véget, de becslések szerint 20-30 százalékkal zsugorodhatott a termőterület – írja az MTI. A kereskedőknek ezért azt javasolják, hogy kezdjék el idejében az egyeztetéseket a zökkenőmentes áruellátás érdekében.

Az árakról nem közöltek pontosabb becslést, de azt már most tudni, hogy a termelési költségek jelentős emelkedése 30 százaléknál nagyobb áremelést is indokolhat.

Az egyesület abban bízik, hogy a dinnye ennek ellenére elérhető termék marad, de a gazdáknak  olyan árat kell kapniuk, hogy megérje folytatniuk a munkát. Ha nem így lesz, akkor szerintük a következő években újabb visszaesésre kell készülni.

A dinnyeszezonig nincs sok hátra, a sárgadinnyét már a jövő héten elkezdhetik szedni, ha jó lesz az idő. A boltokba várhatóan június második hetében jutnak el az első szállítmányok – tették hozzá.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
??? Nalunk lehet most török dinnyet venni, felezve vagy negyedelve (az egesz 10-15 kilos!), es 1 orai minimalberert 10 kilot lehet venni! A fürtösparadicsombol spanyolbol (nem üveghazas holland!) pedig 9 kilot... 1000-3000 km-röl szallitva! Szoval valami nagyon nem stimmel a magyar mezögazdasag tamogatasaval!!!
Mirabilis
És miért zsugorodott a termőföld?
Baker
@Mirabilis: Elvesztette termőföld jellegét, mert Mészáros birtokká változott.
Clavigo
@Mirabilis: Elég csak támogatást felnyalni rá ...oszt jó van az úgy...
Mirabilis
@Baker: május 29 23:20 Mert gyárakat telepít rajta?
Pl.:a BMW egymillió eurós beruházásból épülő debreceni gyára (mely ezer családnak biztosít majd megélhetést, és ahol évi 150 ezer autót gyártanak majd) olyan területen fog megépülni, amely 40 aranykorona értékű. Vagyis az orszég legjobb minőségű termőföldjén. A helyi gazdálkodók közül sokan nem boldogak ettől.
És mennyi van még?
Baker
@Mirabilis: még ha! De sok esetben legfeljebb parlagfű terem rajta :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.