Annak, hogy elkészült a jövő évi költségvetés tervezete, nincs jelentősége, mert akkor írják át, amikor akarják. Most már rendeleti kormányzás van, nem is kellene ezzel vacakolni. Orbán osztogat minden pénzt – nyilatkozta a Hírklikknek Bod Péter Ákos, az MNB volt elnöke.

Rendeleti kormányzás van, Orbán osztogat minden pénzt – állítja az MNB volt elnöke

Azt is elmondta, hogy arra hivatkoznak, hogy milyen jó a vállalkozóknak és a gazdasági szereplőknek, hogy előre megismerik a kormány szándékait, és a költségvetést már nyár közepén, ősszel „véglegesítik”. Amióta lényegében egypárti irányítás alatt áll a parlament, a beterjesztett állami költségvetésnek olyan nagyon nagy gazdasági előrejelző szerepe nincsen.

Tavaly sem olyan volt, tulajdonképpen három-négy esztendeje nem lehet tervezni, ezért sem értem, miért sietnek vele állandóan. Illetve tudjuk, nincs semmi jelentősége, mert akkor írják át, amikor akarják. Most már rendeleti kormányzás van, nem is kellene ezzel vacakolni. Orbán osztogat minden pénzt.

- emelte ki, majd hozzátette, hogy 2020-ban is rohantak, pedig akkor jött a Covid, és pláne nem lehetett előre tudni, hogy hány hullám lesz, egyáltalán mi lesz. 2021-ben pedig azt nem lehetett tudni, hogy a visszaállás mennyire lesz gyors, és ezért nagymértékben alátervezték például a növekedési ütemet, ami nagyobb lett.

Aztán meg az infláció is nagyobb lett, ezért a nominális GDP sokkal nagyobb lett. Ez egy ilyen „orbáni valami”. Még emlékszünk, hogy a parlamenti demokrácia fénykorában néha szilveszter éjszakáján fogadta el a parlament a költségvetést. Amióta lényegében egypárti irányítás alatt áll a parlament, a dolognak nincs különösebb jelentősége. És valami oknál fogva, nem az év végére hagyják a következő esztendő előkészítését. Arra hivatkozva, hogy milyen jó a vállalkozóknak és a gazdasági szereplőknek, hogy előre megismerik a kormány szándékait, már nyár közepén, ősszel „véglegesítik”.

Forrás: Hírklikk

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Orbánt hagyni kell játszani. Ez az ellenzék választáson négyszer sem tudta legyőzni, tegyünk hát neki szivességet, hagyjunk rá mindent és majd ő elvégzi azt amit az ellenzék nem todott, simán fogja megbuktatni a kormányát, pártját és saját magát. Az illiberális rendszert a gazdasági ellehetetlenülés fogja megbuktatni és Orbán mérhetetlen éa indokolatlan önbizalma. A választáson soha el nem induló szégyenkeresztények eltűnése csak hab lehet a tortán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: ma, 19:00 ♦ - A te nyugdíjas anyád vett már sertéstelepet 2017-ben? - Nem, csak termálvizes lórehabilitációs központot.
m.blog.hu/b1/b1/image/kosa_anyukaja_sertestelep.jpg
Nem a cseresznye drága kedveském, csak rosszul mentél férjhez. De mi lenne,ha mindenki jól menne férjhez? Gázszerelőhöz kellett volna vagy Rogánhoz!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/279217032_2073212322883491_6236916224308816289_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=3L4u1Zgik_IAX-Z2vnu&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_UsbmMUGOxypNcenY-iatzgHLIvWYkhjf0MybSaaomhw&oe=629CCCB9
tudode
Kérdés lehetNE az, hogy bátor v. merÉSZ, VAKmerő az aki csupán egy soha nem használt jogÁSZ diploMÁVAL rémÁLmában, álllamháztartási, min. közgazdasági, államigazgatási ismeret nélkül mint 2016-ban őfélesége, miközben az egyedüli minielnök, aki nem esett át nemzetbiztosítási ellenőrzésen.
.
Egy, két LINK:
.
---- Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti költségvetést
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/
.
„””Egyedül a (mindenkori) miniszterelnök kezébe került a költségvetési előirányzatok és a kötelezettségvállalások kérdése.””” (…)
----------/
.
Bizonyitéka az, hogy ugatja az államháztartást-. igazgatást ismint kutya a holdat azzal „is” az ellenzéket a HírTévé újságíróját a kertje sarKÁBAN atadionját
.
---- Lekommunistázta a kérdező Hír24-es újságírót Orbán Viktor
www.youtube.com/watch?v=Eb1ROH6XE_U
.------------------/
.
Az ellenzéket is lekommunistázta az, akinek papírja van múltjáról, 2 100 találattal

www.google.com/search?q=Lekommunist%C3%A1zta+Orb%C3%A1n&sxsrf=ALiCzsYsjzkqYNsjuPYrig09DpiP8A4u5A%3A1654109791188&ei=X7aXYomIC_GprgSzxrzgDA&ved=0ahUKEwjJs5eU94z4AhXxlIsKHTMjD8wQ4dUDCA4&oq=Lekommunist%C3%A1zta+Orb%C3%A1n&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAwyBQghEKABMgUIIRCgATIFCCEQoAE6BwgAEEcQsAM6BwghEAoQoAFKBAhBGABKBAhGGABQyg1Y9mNg7oYBaAZwAXgAgAGeAYgBxQeSAQMyLjaYAQCgAQHIAQjAAQE&sclient=gws-wiz
------------.

. Orbán Viktor és Kövér László volt kommunista ügynökök
propeller.hu/itthon/3340537-orban-viktor-kover-laszlo-volt-kommunista-ugynokok
.
Tudatában azzal, hogy még az átkosban is minden szervezeti egységnél működött klf. szintű BELSŐ ELLENŐRZÉS, a megfelelő nagyságrendben, amely a mindenreható ÚJ ÁLLAMÁBAN hiánycikk, és ügy működik, hogy nincs AKI MEGVONJA A BIZALMAT azt aki hozzányúlkált a közpénzhez, megvonva tőlük a bizalmat!!!
.
SZABAD AZ ÚJ GAZDAG!
tudode
Tárgyilagosan a dióhéjhoz még annyit, hogy:
.
--- Orbán: Mi sose vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk 20180911
.
www.youtube.com/watch?v=9ee8yqbEbJY
------------/
.
Ennyi és egy bambi!
Nyírfa
Ha már Toldi Miklóshoz hasonlították Orbánt, idézek Arany János költeményéből:

" Repül a nehéz kő: ki tudja, hol áll meg?
Ki tudja, hol áll meg s kit hogyan talál meg?
Fuss, ha futhatsz, Miklós! pallos alatt fejed!
Víz se mossa rólad le a gyilkos nevet! "

Ennyi a mondanivalóm a miniszterelnök számára.
ómió
Különben is, majd Bod Péter efftárs meghazudja nekünk...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.