Mint ahogy sok más ikonikus étel esetében, úgy a hortobágyi húsos palacsintánál is sok tévhit él a köztudatban az eredetét illetően. Elöljáróban erről talán annyit, hogy semmi köze nincs a Hortobágyhoz, a név csak marketingfogás. A hortobágyi húsos palacsinta magyar ételspecialitás, darált pörkölttel töltött sós palacsinta, a pörkölt szaftjából és tejfölből készült mártással. Egyedi ízű, viszonylag könnyű az elkészítése (főleg ha van otthon maradék pörkölt), emiatt pedig népszerű étel. Az 1958-as brüsszeli világkiállításra találta ki egy magyar szakács a nevét, egyszerű marketingfogásként. Ez volt egyébként a második világháború utáni első világkiállítás. Az étel azonban már korábban is létezett. A hortobágyi húsos palacsinta karrierje azonban ekkor kezdődött, amikor még összevágott borjúpörkölttel töltötték meg és innen ívelt felfelé.
A hortobágyi húsos palacsinta eredete
Forrás:
lepesmagazin.hu
Feltöltő: kadar9
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Kapcsolódó cikkek
Népszerű az Interneten
Itthon
- 2024. May 6., 16:46
Szijjártó Péter szövegírói stábja elengedte a fantáziáját, ezt írták a magyar gazdaságról
Itthon
- 2024. May 6., 16:51
Sokak nyugdíja bánhatja, ha erről elfeledkeznek!
Nagyvilág
- 2024. May 6., 15:18
Beleroppanhat Oroszország a háborúba, ha a Nyugat enged nagy riválisának
További ajánlatok
Sport
- 2024. May 6., 06:56
Döbbenetes fordulat a Forma-1-ben – Erre senki sem számított Lando Norristól
Szórakozás
- 2024. May 5., 22:31
Elhunyt a Gyűrűk ura 79 éves sztárja
Szórakozás
- 2024. May 5., 19:01
Mi történt? Károly király olyat tett, amiért Vilmos nagyon nem rajong – Gyűlnek a bajok a királyi családban
Új hozzászólás