Pedig egy hanyag volt alkalmazott miatt küldték ki a téves összegű számlákat két csepeli panelház lakói egy részének. A rezsibitos már Karácsony Gergelyt látja az ármány mögött.

Mint ismert, az RTL Híradó szombaton este számolt be arról, hogy két csepeli panelház lakóinak kellemetlen meglepetése volt, mikor pár napja a postás több mint százezer forintról szóló éves elszámolószámlákat hozott ki nekik (a hírről mi is írtunk) a korábban megszokott pár tízezer forintos összeg helyett.

Németh Szilárd egyből baloldali rezsiellenes összeesküvést orrontott az elrontott csepeli távhő-számlák kapcsán

Fotó: Facebook/Németh Szilárd

A 444 cikke szerint a két érintett ház ügyeit a Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet látja el, és ott azt mondták a lakóknak, hogy egy volt kollégájuk végezte hanyagul a munkáját, rosszul jelentette be az adatokat, emiatt lettek kiugró összegűek a számlák. Az illetőt azóta elbocsátották, a lépcsőházakba pedig kikerült egy tájékoztató, amely szerint a Főtávnak tévesen lettek megadva információk, és akik a szokottnál magasabb összegű számlákat kapnak, azok jelentkezzenek a lakásszövetkezetnél.

A lakásszövetkezet az RTL Klubbal annyit közölt, kedden mennek egyeztetni a Főtávval, hogy miképpen oldják meg úgy a problémát, hogy a lakókat kár ne érje. A Híradónak megszólaló három nyugdíjas azonban arról beszélt a tévécsatornának, hogy őket úgy tájékoztatták a lakásszövetkezetnél, hogy ezt a magas összeget most be kell fizetniük, de lelakhatják a különbzetet, illetve lehetséges a részletfizetés is. Az egyik nyugíjas nőnek azonban a részletfizetés sem menne, mert hogy 110 ezer forintnyi nyugdíjat kap. 

A 444 cikke szerint ezen előzmények után csapott le vasárnap Németh Szilárd, aki idén is elvesztette egyéniben Csepelen az ellenzéki jelölttel szemben a parlamenti választást, ráadásul már nem a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, viszont ki lett nevezve a rezsicsökkentés miniszteri biztosává. 

Németh a cikk szerint a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) emailcíméről küldött egy közleményt, amelyben egyből baloldali rezsiellenes összeesküvést orrontott:

"Megdöbbenve olvastam a sajtóban, hogy Csepelen két panelház lakói is több mint százezer forintos távhő-számlát kaptak. Azt tudtam, hogy a baloldal, köztük a FŐTÁV tulajdonosi joggyakorlója, Karácsony Gergely a kezdetektől folyamatosan fúrja-faragja és megszüntetné a rezsicsökkentést. Viszont azt nem gondoltam, hogy egy ekkora, a csepeli családokat és nyugdíjasokat megkárosító törvénytelenségbe botlok. Ezt azonnal ki kell vizsgálni! Felszólítom Karácsony Gergelyt a jogtalan számlák azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre! Továbbá, vizsgálja ki azt is, hogy a jogsértés előfordulhatott-e más távfűtésű lakóházakban!

Egyúttal arra kérem a Fővárosi Kormányhivatalt, hogy haladéktalanul és teljes körűen vizsgálja meg a Kölcsey Lakásszövetkezet és a FŐTÁV felelősségét a fogyasztóvédelmi szabályok és a rezsicsökkentés megsértésében.

Magyarországon a rezsicsökkentés minden rezsifizető magánszemélynek törvényben biztosított jogon jár, az senki sem sértheti meg büntetlenül!"

- idézi a közleményt a 444.

A közlemény kikerült a rezsibiztos Facebook-oldalára is:

KÖZLEMÉNY Megdöbbenve olvastam a sajtóban, hogy Csepelen két panelház lakói is több, mint százezer forintos...

Közzétette: Németh Szilárd – 2022. június 12., vasárnap

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Dolgozott valaha számítógépen ez "baloldal" fóbiás hapsi? Szerintem fogalma sincs róla. Csak egy billentyűt duplázzon meg véletlenül, és a 10 ezer, már is 100 ezer! Ebben semmi összeesküvés, ez figyelmetlenség egy dolgozó részéről! Oldja meg a FŐTÁV. Stornózza az adott számlákat, és küldje ki a valós csekket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@Pegero: Mi köze ennek a propellerhez?Annyiban igazad van hogy néha R1 és cserélj gatyát...
Nessy
@Pegero: Nincs igazad! Egyik másik hozzászólóz , akit a kihalt utca nevelt, még sokat kell "visszafejlődnöd " ! :-))
gina
Elmebeteg zsiros disznó, mikor hagyják abba a mocskolódást, söpörjenek a saját disznóóluk elött van elég mocsok ott. mindig másra mutogatnak a szemét patkányok !!!
evacica
Na megszólalt a fidesz egyik lángelméjű zsenije! Szilárd nem kéne egy kicsit fogyózni?! Könnyen gutaütést kapsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.