A külgazdasági és külügyminiszter egy bejegyzésben számolt be a Blinkennel való egyeztetéséről.

Szijjártó posztja elképesztő ömlengést kap – „Nehéz királynak lenni, de vannak alkalmak, amikor muszály ezt a terhet viselni”Szijjártó Péter/Facebook

Tegnap este Antony Blinken külügyminiszter Szijjártó Péterrel egyeztetett mégpedig a globális különadó kapcsán. A beszélgetésről a magyar miniszter egy Facebook-posztban számolt be.

Udvarias emberek az amerikaiak, ez tegnap este is bebizonyosodott, mert Antony Blinken külügyminiszter-kolléga néhány másodperccel azután hívott, hogy Turpin sporttárs hármat fújt a sípjába

– kezdi a beszámolóját egy fontos részlettel Szijjártó. Ennek kapcsán hozzáteszi, hogy a „Hogy vagy?” kérdésre azt válaszolta: „Épp most vertük el az angolokat 4-0-ra”.

A globális minimumadó kapcsán Szijjártó állítólag elmondta Blinkennek: mi magyarok nem vagyunk lelkesek az ötlettől „főleg nem annak jelenlegi formájában”.

Az európai gazdaság nagyon komoly kihívásokkal néz szembe a háború miatt, ebben a helyzetben a termelő vállalatokat sújtó újabb adóterhek végzetesek lehetnek. Főleg úgy, hogy a bevezetésre már a jövő év elején sort akarnának keríteni Európában, míg a világ többi részén ki tudja, mikor fogják bevezetni, már ha egyáltalán… Ezért ezzel a döntéssel még egy mélyütést kapna az európai versenyképesség, amit jobb lenne elkerülni

– összegez, majd hozzáteszi: a héten még egyeztetnek majd a témában.

A kommentek azonban csak részben szólnak a minimumadónak, inkább a meccsre koncentrálódtak. Olyan hozzászólások érkeztek, mint például:

Nehéz királynak lenni, de vannak alkalmak, amikor muszály ezt a terhet viselni...

Nagyon szép a mai reggel a tegnap este miatt!

Nagyszerű este volt!

De van olyan is, aki kifejezetten a minisztert élteti, amiért végzi a munkáját:

Nagy vagy Péter! Azért ilyen hívást nem kap akárki. Aki pedig nem érti ennek a jelentőségét az nem is fogja sajnos.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Hiába játszod az eszed petike.márainak volt igaza.
A jövőbe látott.
"Márai: És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt sunyi parasztok.."
Na ezek vagytok ti,annyi kivétellel,hogy a megmaradt kommunisták ott ülnek nálatok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@sgl: Tudod én még az átkosban láttam futballt és már akkor is volt olyan aki gyúrt a jövőre!A meccs csak a lehetőség volt,hogy kiélje a "hajlamait"!Akkor még nem volt csőcselék,de akik balhét akartak azok ezért jöttek "drukkolni"!Elnézve a mai tizenéves agymosottakat,hát maradok a vízpartnál!Ott legalább arrébb ülhetek,ha netán 1 kocsma töltelék ossza az észt!Amit a sport örve alatt kilopnak az emberek zsebéből abbó sok száz szegény embert lehetne etetni és télen ellátni meleggel!
Nessy
@sgl: Azért a 6:3 is szép eredmény volt, majd itthon 7:1!
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 08:22
Figyelj köcsög macsek ez rád is vonatkozik te félmüvelt sonyi paraszt aki párttagkönyves komcsi volt mint te.Na így teljes a kép.
Toller Béla
Eddig is minden ennek a gyatra kormánynak az érdeméül tudódott be, miért lenne a foci kivétel ? Nekünk Albánia az ellenfél, nem az angolok !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.