Javaslatot nyújtottak be erről a magyar parlamentnek.

A 444 cikke szerint Kövér László házelnök, Semjén Zsolt KDNP-s miniszterelnök-helyettes, Simicskó István, a KDNP és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője jegyzi azt a kedd este benyújtott határozati javaslatot, amelyben többek között az szerepel, hogy szerintük mit is kellene elérnie a magyar kormánynak az Európai Unió átszervezéséről szóló vitában. 

Kövér László, Semjén Zsolt, Simicskó István és Kocsis Máté felszámolná az Európai Parlamentet

Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke (b) a szavazás előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 24-én. Jobbról Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes.

Fotó, címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

A lap szerint a dokumentum egyik legérdekesebb javaslata az, amelyben a beterjesztők arról írnak, az európai Parlamentet jelenlegi formájában fel kellene számolni. A javaslat szerint a közvetlenül megválasztott EP-képviselők helyett a nemzeti parlamenteknek kellene képviselőket delegálnia az EP-be. Egy másik javaslat szerint vétójogot kapna minden nemzeti parlament az uniós jogalkotásban, és azt a jogot is megkapnák a nemzeti kormányok, hogy új uniós jogszabályok bevezetését kezdeményezhessék. 

További ötlet a dokumentumban, hogy az EU ne vehessen fel hitelt, és egy új alapszerződésben pedig a beterjesztő magyar honatyák azt mondatnák ki, hogy az EU keresztény alapokon nyugszik. Viszont a mostani szövegből kivetetnék a "mind szorosabb egységre" törekedést előíró részt. A javaslat szerint korlátoznák a közös intézmények erejét, ám közben közös uniós hadsereg létrehozását is szeretnék. 

Az őshonos kisebbségek ügye is előkerül a Fidesz-KDNP-agytröszt javaslatában, az ő védelmüket közös feladatnak szánják, de a bevándorlási ügyekben semmilyen beleszólást nem adnának az uniós intézményekben (vagyis ez a terület a nemzeti kormányoknál maradna). 

A javaslat gyors felvételét szeretné elérni az EU-ba jelentkező balkáni országoknak. 

Az EU átszervezéséről szóló vita csütörtökön kerül először az Európai Tanács elé, ám addig a magyar képviselők nem fogják tudni megszavazni a határozatot az országgyűlésben. A 444 szerint a politikai nyilatkozat arra jó, hogy felszólítsa a kormányt, hogy milyen álláspontot képviseljen, jogi relevanciája azonban nincs. 

Érdekes módon a dokumentum első része azzal foglalkozik, hogy az orosz-ukrán háború miatt Oroszországra kivetett uniós szankciókat elítélje.

Ujhelyi István MSZP-s EP képviselő szerint az egész arra jó csupán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a saját zsarolási potenciálját erősítse az európai Tanácsban.

Forrás: 444.hu

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludmilla
mégis mit képzelnek ezek az idióták?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@Ludmilla: @drrotf: @csak úgy...: Na most tényleg komolyan >> Magyarország az eu. szervezetbe való önkéntes belépésekor >> egy egymást segítő gazdasági - koordináló szervezetbe lépett be; elfogadva és tudomásuk véve a működés kritériumait! Ezek írva. íratlanul megváltóztak és a szervezet diktatórikus formátumban jelöli meg az elvárt együttműködés feltételeit! Ez nem az a szervezet amibe beléptünk, ahol rendre a kettős mérce alkalmazása a cél és a valósság! Ez az eu. parlament nem alkalmas egy összességében > a világ gazdasági és gazdaságpolitikai, a nemzetközi piacgazdasági rendszerének elvárásait koordinálni irányítani! Egyértelműen lefeküdt az eu vezetése a globalista (bank-oligarchia; pl. soros sugallta) folyamatnak világszemléletnek, ezt politikai akarnokossággal akarja érvényesíteni > a nemzetek valós és az önös érdekeit - ezen belül a polgárok érdekeit messze semmibe veszik! Sajnos a korrupt személyes érdekeltségeik határtalanok! És ezt alkalmazzák is! Ez ellen fel kell lépni!
A moslék usa agressziója a bizonyíték arra, hogy az Eu vezetés érdekelté lett téve az agresszív fellépésre az orosz föderációval szemben! Ez világ égést jelenthet. több oknál fogva, ez ellen fel kell lépni! Ez a vezetés maga a fertő!!!
CsipkeRózsa
A magyar parlament csak arról tud szavazni, hogy kilépjünk-e az EU-ból, azt nem szavazhatják meg, hogy EU oszolj!
drrotf
@Németh István: Nálam meg az veri ki a biztosítékot, hogy 26 állam valamit megszavaz és mi azt megvétózzuk.Ilyenkor azt gondolom, hogy mi megyünk szembe az autópályán és nem a többiek.Mindenki lefeküdt a globalista, soros érdekeknek.szerintünk mi vesszük figyelembe az eus polgárok érdekeit?Ezt azért kérdezem, mert Orbán Viktor számtalanszor kijelentette hogy a magyar érdekeket tartja szem előtt ,és ennek megfelelően cselekszik.Egyszer sem mondta, hogy az eus állampolgárok érdekeit tartaná szem előtt.Gondolj bele hogy ha egy szövetségben minden állam vezetője csak a saját állampolgárainak az érdekét tartaná szem előtt , akkor születhetne egyezség valamiben.A kompromisszum képesség az ami hiányzik nálunk.
Istenakinincsen
@Horizont: ma, 14:28 Szerintem sokkal jobb,ha nincs moderátor:)Átláthatóbb hogy ki kicsoda és a közösség valamilyen szinten jobban tudja moderálni azt aki kilóg a sorból, mint valaki aki cencúrázna.Egy "megbízott"moderátor kénye kedve pártállása alapján eldönthetné mi jelenjen meg ,vagy mi nem.
Istenakinincsen
@Németh István: ma, 18:41
Pista!Mindenki ellenség?Az EU és Amerika...oké értem.Ezeket félretéve itt ezen a picsányi magyarországon miért van az amit leírtál"globális szinten"?
Idézem:"a polgárok érdekeit messze semmibe veszik! Sajnos a korrupt személyes érdekeltségeik határtalanok! És ezt alkalmazzák is! Ez ellen fel kell lépni!"
Magyarország kormánya ezt műveli tizenkét éve és ez ellen hogy lehet fellépni?
ómió
@Aki Én: Te onnét az elmeosztályról annyi mindent "mondasz", hogy ihaj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.