A Mol benzinkútjain péntektől már csak maximum ötven litert lehet tankolni a hatósági áras benzinből, és ha valaki annál többen tölt bele a tankban, az egész tankolásért a piaci árat kell kifizetnie.

Az 24.hu cikke szerint a kútoszlopok egyelőre nem állítják le a tankolást ötven liternél, így könnyen előfordulhat, hogy valaki véletlenül átcsúszik az ötven literes határon.

Kártalanítja a MOL azokat, aki véletlenül többet tankoltak az autójukba, mint 50 liter

Fotó: 123RF.com

Az AutóSámán YouTube-csatornájára felkerült videóból kiderült, hogy ha például valaki 53,6 litert tankol, akkor a teljes mennyiségre piaci árat kellett fizetnie, 45 143 forintot. Azaz körülbelül 20 ezer forintot bukik.

A Mol az rtl.hu kérdésére elmondta, a kútoszlopok mechanikai átállítása folyamatosan zajlik, a cégnek azonban több mint 470 töltőállomása van, ezért a teljes átállás néhány napot igénybe vesz, legkésőbb jövő hét első felében befejeződik. A cég egyben jelezte, hogy kártalanítják azokat, akik benézték a mai szabályokat.

Arról, hogy hol lehet jelentkezni a kártalanításért, a 24.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
"Véletlenül " több mint 50 litert hogy a bánatos f.ban lehet tankolni???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
egy lófaszt fognak ezek kártalanítani...
volvós
"Véletlenül " több mint 50 litert hogy a bánatos f.ban lehet tankolni???
Baker
Az nyilván rá van szorulva, akinek akkora autója van, hogy többet tud tankolni, mint 50 liter!
Hülyék!
Nem. Inkább aljasak!
zenebohóc
@volvós: Úgy hogy gyárilag nagyobb a tankod! A mutató közel az EMPTY (E) jelhez, s te nem tudod mennyi maradt benne! Aznap jött ki az új szabályozás, te szokás szerint beakasztod a tankolópisztolyt... s várod a munkával eltelt fárasztó nap után, hogy teletöltse... Egyszer csak kattan = tele... 53 liter...
Ja, vegyél Suzukit, ott csak 45 l a tank...
Ludmilla
ez megit az átgondolatlan intézkedéseiknek egyike.Nekem nincs autóm,motorom,kizárólag a fűnyíróba használok benzint,évente kb. 10 litert.Ha odamegyek kannával,emelt áron kapom.Én is csökkentem a szolgáltatást,nem fogok közterületet,árkot és utcát nyírni,a parlagfű is magasról le van...
Baker
@zenebohóc: jaa..hogy nem ismered az autódat, plusz fáradtan vezetsz :)
Ejnye!
zenebohóc
@Baker: Egyes szám 2. személyben írtam!!! Ez általánosságban jelenti azt, amit a mondandóm közöl... Egyik ősöm magyar, a másik nem! Megtanultam... stilisztikát is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.