Az intézkedés kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását.

A kormány életbe léptette a vörös kódot: brutális kánikula jönMTI/Balogh Zoltán

A Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn egy fővárosi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormányzat életbe léptette a vörös kódot. Fülöp Attila közölte: az intézkedés hétfőn 8 órakor lépett érvénybe és előreláthatólag e hét csütörtök 20 óráig tart – írja az MTI. 

A speciális eljárásrend bevezetésére azután került sor, hogy az országos tisztifőorvos hőségriadót rendelt el, mert az elkövetkező napokban 27 fok fölé emelkedik a napi átlaghőmérséklet.

A politikus elmondta: a „vörös kód” a szociális intézményekre vonatkozó intézkedéseken túl figyelmeztetést jelent a teljes szociális ellátórendszernek, a nappali ellátóknak és a szociális munkát végzőknek, valamint figyelemfelhívás a társadalomnak.

Fülöp Attila azt kérte, ha bárki a hőség miatt bajba jutott embert lát a környezetében, értesítse az országos diszpécserszolgálatot, amelynek elérhetősége megtalálható a kormány.hu weboldalon, illetve a közösségi média kormányzati oldalain.

Az államtitkár arról is szólt, hogy a hajléktalanellátó-rendszer kihasználtsága jelenleg országosan 63 százalékos, a fővárosban pedig 52 százalékos. Van tehát szabad hely a hajléktanszállókon, ezért arra kérte az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
vazze...röhejes...nyár van [email protected]él sokkal melegebb nyarak voltak régen,.csak akkor nem akart az állam mindenbe belepofázni..most minden olyanért " riasztást " adnak ki, ami egészen természetesnek számít egy normális világban..rossz felé haladunk...a sok marhának meg tetszik..
Nessy
@Pálinkás Pál: Hogy te milyen vagy! A kormány törődik a zemberekkel. Kiadta a napi parancsot ,oldják meg!
Pálinkás Pál
@Nessy: én már csak ilyen régimódi vagyok ! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.