Hónapok óta megy a találgatás, hogy a Szentatya egyre romló egészégi állapota miatt vajon lemond-e. Az egyik neves katolikus portál szerint könnyen lehet, hogy Ferenc pápa Erdő Péter bíborost nevezi meg utódjaként – írja a Blikk.hu.

Hamarosan új pápát választhatnak, magyar jelölt is van a lehetséges utódok között

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A múlt hónapban a 70. születésnapját ünneplő esztergomi-budapesti érsek az egyik legnagyobb várományosa lehet a pápai széknek a Catholic Herald nevű keresztény lap szerint, ám egy másik jelöltje is lehet a gyengélkedő Ferenc pápának: a keresztény-konzervatív Erdő Péterrel szemben Tagle Filippínó bíboros minden bizonnyal jobban illene a jelenlegi pápa liberális nézeteihez.

A portál azt írja:

egy magyar pápa óriási jelentőséggel bírna, Erdő Péter bíboros megválasztása gyógyírt jelenthetne a keleti és a nyugati keresztények között húzódó ellentétekre, elhozva a keresztény „vasfüggöny” lehullását.

Arról, hogy a bíborosnak mekkora esélye van a megtisztelő címre, a Blikk.hu cikkében olvashatnak bővebben. 

Forrás: Blikk.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
no ha erdő lesz a pápa,az egyház még mélyebbre süllyed, pedig nehéz..ha Jézus látná ezt a csürhét...kikergetné őket ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Csak nem válaszoltatok a kérdésre - vázlatosan, nem ismételve >> miért zsidó csaknem minden pápa, - tévedés ne essék bekeresztelkedettek nem eredetileg kereszténynek születettek! Aztánna papok több mint 80 % -a zsidó!; hogyan? mégis utálják a keresztényeket és ezért lettek a keresztények vezérei keresztényi vonalon -hi-hi-hi zsidó módra!?
Az mán igaz, a magyargyűlölők a zsidókból tevődnek össze >gyurcsány, dobrev, ujházi, cseh donáthg, arató, toller, szabót. vadai, hú stb.!!
amortizáltok
@rokker33: te meg dugd fel orbánnak selejt csicska, a saját véleményedet kritizáld kosz-zsák.szabad szólás szabadság van MÉG ezért ne ugass bele mások irományába a véleményedet dugd fel és anyádat mocskold ne a másét ha gondolod.Ha Nem! Mi sem tesszük ha érzékelnéd de mivel provokáltál tessék nyelni is!
T-Boly
@rokker33: Mássz le anyádról ha hozzám beszélsz te tetű !
T-Boly
@CsipkeRózsa: A nemzethi hentes jobb lenne ,ha kussolna ! Akik meghaltak 40.000 en ,szeretnék maguk közt tudni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.