Ahogy arról korábban beszámoltunk, péntektől másodfokú vízkorlátozást rendeltek el Solymáron. Szombat reggel Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője a településen tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, Solymár minden részén volt és jelenleg is van víz – írja a Telex.hu.

Menczer: Mindenhol van víz SolymáronFotó: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. június 7-én. MTI/Kovács Attila

Menczer azt mondta, a problémát a szakemberek szerint nem a vízhiány okozta, hanem a megnövekedett fogyasztás, ami miatt a „hálózat nem tudta a vizet a megfelelő ritmusban utántölteni a tározóba”.

A problémát egyrészt négy, 8 köbméteres vízszállító autóval kezelték, amelyek most is dolgoznak. Ezek közül kettőt a szolgáltató, kettőt a Magyar Honvédség biztosított. A vízszállítók – amelyek éjjel-nappal dolgoznak – egy óra alatt 32 köbméternyi vizet tudnak a tározóba vinni

– mondta a képviselő.

Menczer Tamás azt mondta, „megfeszítették” a rendszert, ami azt jelenti, hogy különböző terelésekkel, irányításokkal, nyomásnöveléssel, vagyis „vízkormányzással” érték el, hogy újra legyen víz a település minden pontján.

A szakemberek tájékoztatása alapján a képviselő azt mondta, hogy

a Solymárt ellátó négy víztározó közül egynél szivárgást észleltek, de ez nem nagy mértékű, a problémát elhárítják, így a környéken továbbra is van víz.

Menczer Tamás azt is mondta, hogy a nehéz helyzet nem múlt el Solymáron, nem tudja azt megígérni, hogy a vízellátás folyamatos lesz a településen.

Az elsődleges célunk az, hogy krónikus vízhiány Solymáron többet ne alakuljon ki, tehát ne forduljon az elő, hogy valaki napokon keresztül nem jut vízhez, és természetesen szeretnénk a vízellátást minél folyamatosabban biztosítani

– mondta.

Menczer Tamás továbbra is arra kért mindenkit, aki a vízkorlátozással érintett valamelyik településen él, hogy csak a legszükségesebbre használja az ivóvizet. Ezek a települések:

Solymár, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pilisszentkereszt, Budakalász, Pomáz, Szentendre, Pilisszántó, Pilisszentiván és Csobánka.

További részletek itt olvashatóak.

Közösségi oldalán köszönetet mondott a vízszállító autókon dolgozó katonáknak és a vízügyi szakembereknek is.

Forrás: Telex

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Rendzer tomi lett víz lajtoskocsiba. Az elmúlt száz év legjobb 10 éve okán. Tetszettek volna vízcsövet fektetni és nem Ídeserdélybe ebaxni százmilliárdokat templomtoronyba meg focira oszt' lenne víznyomás meg cső és nem lajtoskocsi és nem csak arrafelé.
A rohad kretén tolvaj huha anyátokat. Azt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők rezsibalfaszságtól függetlenül legközelebb is a maffiózókra szavaznak! Mert olyan okosakat mondanak.
És a másik oldal el akarja vinni a fiainkat a háborúba...!
JAAAAAAJJJJJ!!!
csak úgy....
@Málna: örülök,ha te minden vendég után le tudod mosni magadról az út porát..,hiszen vannak ku..ák és kurvára elégedettek..
Béla333
Nemhiába szavazott az sok okos solymári erre a maffiózóra. Elintézte, hogy katonák hordják éjjel-nappal a vizet Solymárra. A rezsicsökkentés a legfontosabb. A többit a katonaság megoldja...
XXI. század! Európa/Magyarország/Solymár
Málna
@csak úgy...: Mert itt csak kurválkodásból lehet megélni, ugye? Szegény vénember...
csak úgy....
@Málna: te szegény buta vénasszony,hamarosan lesz idöd gondolkodni..,ha már a kutyának sem köllesz! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.