A legtöbbet a titkos lehallgatásokat, figyeléseket végző Nemzetbiztonsági Szakszolgálat kaphatja, ha átmegy a parlamenten a módosító javaslat. 

A Telex cikke szerint Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán arról írt, hogy a kormány benyújtott egy módosító javaslatot a titkosszolgálatok költségvetésének megemelése érdekében. 

Harmincmilliárd forintot adna pluszban a kormány a Rogán alá tartozó titkosszolgálatoknak jövőre

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterjelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Jámbor a kedd esti bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy a kormány egy órája küldte be "a friss módosító javaslatait a költségvetéshez, amelynek legjelentősebb tétele az, hogy a Rogán Antal alá tartozó titkosszolgálatok költségvetését 50 százalékkal, 30 milliárd forinttal megemelik. Így oldanák meg a válságot? Vagy mi indokolja ezt a hirtelen lépést, hogy a három héttel ezelőttihez képest brutálisan megemelik a titkosszolgálatok költségvetését?"

A cikk szerint a 2023-as költségvetésről szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítvány 24. pontja több mint 30 milliárd forinttal növelné meg a Miniszterelnöki Kabinetiroda (ezt vezeti Rogán miniszterként) alá tartozó titkosszolgálatok kiadásait. A javaslat szerint a pluszforrások jelentős része személyi juttatásokra menne el. 

A Telex cikke szerint

- az Alkotmányvédelmi Hivatal (ez a szerv felel a kémelhárításért és a belső elhárításért) 9,5 milliárd forintos;

- a lehallgatások és figyelések technikai és egyéb hátterét a szakszolgálatok számára megteremtő Nemzetbiztonsági Szakszolgálat 14,4 milliárd forintos;

- az új "szuper-titkosszolgálatként" is emlegetett Nemzeti Információs Központ 1,4 milliárd forintos;

- a hírszerzésért felelős Információs Hivatal 4,9 milliárd forintos pluszforrást kaphat.

Az indoklás szerint a módosításnak a célja az, hogy a polgári titkosszolgálatok feladatellátáshoz szükséges többletforrás biztosítva legyen.

A cikk emlékeztet rá, az új Fidesz-kormányban Rogán Antal miniszter alá került a kormányzati kommunikáció mellett a polgári titkosszolgálatok, a hírközlés és a digitalizáció felügyelete is. Rogán a parlamenti nemzetbiztonsági bizottság előtt tartott meghallgatásán többek között arról is beszélt, hogy a háborús propaganda felderítése is a nemzetbiztonsági szolgálat feladata lesz. De 

"A kormányzati döntések mögött húzódó elvek és célok a közvélemény egésze számára legyenek megismerhetőek, mondta Orbán, ami Rogán feladata lesz; a velünk egyetértőknek és egyet nem értőknek is világos kell hogy legyen, mit miért teszünk. Orbán szerint az ország függetlenségét és szuverenitását számos támadás éri majd a következő időszakban, Rogánra ennek kivédésében számít majd"

- olvasható a cikkben.

Forrás: telex.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@ómió: Te f@szkalap, szijjártó effftársad nem tudná átadni, mert a külügy szerverét már régen az oroszok kezelik. Úgy járkálnak rajta ki be, mintha az övék lenne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@csak úgy...: Kevésnek látszik, hiszen Budapesttől többet vett el a kormány ilyen-olyan címeken.
csak úgy....
@CsipkeRózsa: talán tóni ismét válni és nösülni szeretne,erre fideszéknél jár az állami támogatás.
evacica
Titkosszolgálatot Tónira bízni? Kecskére káposztást
telegdilaci
@Macskaszem:Ennek a gazembernek a szeme sem áll jól,egy ft + pénzt sem szabadna neki és a bandájának adni,azokon a Településeken kellene korszerűsíteni az ivóvíz hálózatot ahol most a korszerűtlen elavult vezeték rendszert kellene fel újítani nem egy bűnözőnek tömni a mocskos zsebét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.