A bankszámlákra két utalás fog érkezni, a postai kézbesítésnél egyben kapják meg az érintettek a nyugdíjat és a visszamenőleges emelés összegét. Ősszel újabb döntés várható a nyugdíjakról az infláció miatt.

Átlagosan 52 ezer forint pluszpénzzel számolhatnak júliusban a nyugdíjasok; akik bankszámlára kérték az utalást, már július 12-én megkapják a július havi nyugdíjuk mellett a nyolc havi nyugdíj után járó emelést is – tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Tállai András bejelentette: négy nap múlva érkezik az emelt összegű nyugdíj

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hozzátette, hogy a kiegészítő emeléssel mintegy 2,5 millió nyugdíjasnak együttesen 184 milliárd forint pluszpénzt folyósít az államkincstár.

A bankszámlára két utalás érkezik, az első a júliusi, 3,9 százalékkal emelt nyugdíj, míg a második a január-júniusi hathavi időszakra visszamenőlegesen járó emelés összegét és a 13. havi nyugdíj különbözetét foglalja magában, egy összegben – ismertette.

Aki postai úton kapja a nyugdíját, annak a szokásos naptári napon viszi a postás a kiegészítő emeléssel növelt nyugdíjat és a visszamenőlegesen járó korrekciót – mondta az államtitkár. A postai kifizetések esetében az utalványon látható a két kifizetés összege – jegyezte meg.

"A kormány, ahogy minden évben, idén is garantálja az inflációkövető nyugdíjemelést" – hangsúlyozta Tállai András. Emlékeztetett, hogy a januári, 5 százalékos nyugdíjemelés után a háborús infláció miatt idén júliusban érkezik az évközi nyugdíjkiegészítés. Újabb nyugdíj-korrekcióról pedig ősszel – az éves várható infláció mértékének ismeretében – tud majd dönteni a kormány – ismertette, hozzátéve, "mindezek mellett az idősek védelme érdekében jövőre is biztosítjuk a 13. havi nyugdíjat".

Forrás: mti.hu

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Ennyi nem kellene hülyének és korlátozottnak tekinteni a nyugdíjasokat, hogy naponta többször ide tolják ezt a hírt! Már rég tudja mindenki de én ekkora emelésre nem lennék büszke!!

Ja, hogy addig sem kell másról beszélni??? Ez igaz, mert tényleg lenne miről, de arról mélyen hallgatnak!!!
Sajnos az elkövetkezendő időben még rosszabbra lehet számítani, de mindent a háborúra fognak, pedig NEM NÁLUNK VAN HÁBORÚ!!
Már lassan a világ legszegényebb országa leszünk, erre büszkék??? SZÉGYEN!!!.DDD
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
archive
@Németh István: Én tudok tükörbe nézni .. és te?
balos
@archive: Náluk a wc kagyló a tükör!Ott visszamosolyog rá még a szar is!
T-Boly
@Németh István: Dögölj meg ! És véletlenül se érd meg,hogy " nyugger "legyél.
T-Boly
@Aki Én: @Németh István: szereti az anyját ! Csak másképpen...
Annyi tesót csinál magának amennyi jólesik neki.
CsipkeRózsa
Most már azt is mondhatják naponta, hogy hány nappal ezelőtt érkezett az emelt nyugdíj.
Németh István
@archive: a minap előadást tartottam az aktuális politikai helyzet mellékzöngéiről -képzeld vastaps volt! Belenéztem a tükörbe egy csodálatos embert láttam!
De te bekaphatod de csak kizárólag a harapós lóét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.