Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Szombat hajnali egy órakor kiégett a BKK 950-es éjszakai vonalán szolgálatot teljesítő egyik csuklós busz Kispesten a XIX. kerületben, a lángoló buszt és az oltását videóra is vették - derül ki az Index cikkéből, melyet a bpiautosok.hu bejegyzése és a VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) Facebook-posztja nyomán írtak meg.

Kiégett egy éjszakai busz Kispesten – videó

Fotó: Facebook/Brandt Viktor/részlet a videóból

A videót készítő férfi volt az, aki kihívta a tűzoltókat a busztűzhöz (mint a felvételen elhangzik, a férfi ráadásul trolibuszvezető, épp ment haza autójával a műszakja után). A kommentekből kiderült, a buszvezető a megállóban állt a járművel, és mindenkit épségben leszállított a buszról, így személyi sérülés nem történt – idézi a bpiautosok.hu.

Hogy mi okozta a tüzet, azt egyelőre nem tudni, a felvételek alapján nagy valószínűség szerint nem a motortérben keletkezett, így akár elektromos eredetű is lehet, mások pedig a légkondícionáló berendezésre tippeltek – olvasható a VEKE Facebook-oldalán.

A videóban elhangzik, hogy a kigyulladt busz gázüzemű, de a VEKE szerint ez tévedés, a jármű a 2-es metró felújítása kapcsán beszerzett 150 darabos Volvo-flotta tagja volt – ezek közül korábban már több is leégett. A VEKE szerint "agyonhasznált kocsikról van szó, amelyeket már régen le kellett volna cserélni, de nemhogy ezek cseréjére, még sokkal régebbi 200-asok cseréjére sem kapott pénzt a BKV."

A katasztrófavédelem hajnali közleménye szerint a "járművet nyolcvan ember hagyta el, mire a fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkeztek. Az egységek három habsugárral eloltották a tüzet."

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.