Több törvényjavaslat, interpelláció és egyebek mellett ismét előveszik a 2023-as költségvetést a képviselők, egy új módosító javaslat miatt, ami az eredetihez képest némileg több bevétellel és kiadással számol, de a költségvetési hiányt változatlan mértékben hagyja.

Kétnapos ülést tart a héten az Országgyűlés, ismét a plenáris ülés elé kerül a 2023-as költségvetési törvényjavaslat – olvasható az MTI hírében.

Újra előveszik a képviselők a 2023-as költségvetést, kétnapos rendkívüli ülés kezdődik a Parlamentben

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik az ülés.

Ezt követően három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el a parlamentben.

A képviselők bizottsági jelentéseket és az összegző módosító javaslatokat is megvitatnak.

A napirenden szerepel annak a jegyzőkönyvnek a kihirdetése, amely Horvátország uniós csatlakozása miatt készült az EU és Közép-Amerika közötti társulási megállapodáshoz. Tárgyalják az unió és Katar közötti légiközlekedési megállapodást.

Ugyancsak megvitatják a honvédelmi adatkezelésekről szóló törvényjavaslat bizottsági jelentéseit és összegző módosító indítványát. Az újraszabályozott különleges jogrend miatt új honvédelmi törvény lép hatályba novemberben, emellett az adatvesztést szeretnék elkerülni, ezzel indokolja a kormány a honvédelmi célú adatkezelési szabályok felülvizsgálatát.

Az utolsó napirendi pont a 2023-as költségvetés összegző módosító indítványának vitája. A módosító javaslat, az eredeti előterjesztéshez képest, némileg több bevétellel és kiadással számol, de a hiányt változatlan mértékben határozza meg.

Az Országgyűlés tavaszi, rendes ülésszaka június 15-ig tartott, azóta rendkívüli üléseken tanácskoznak a képviselők.

Forrás: mti.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
"...némileg több bevétellel és kiadással számol, de a költségvetési hiányt változatlan mértékben hagyja." Kiváncsi vagyok, hogy mennyivel és milyen adót emelnek meg, ill. milyen uj adó lesz és ezt a többlet bevételt mire forditják... persze "megszoritások" nem lesznek!:(
Nessy
Felesleges időpocsékolás ez az egész vitának becézett bolhacirkusz! Orbán a teljhatalma révén úgy módosítja akár naponta a sorokat, ahogy úri kedve diktálja! Lehet alul tervezni az inflációt, aztán ha nerm jön be, akkor már borul minden!
Toller Béla
Nem kellene ezzel időt pocsékolni. Nem volt és nem lesz költségvetés, törvény meg pláne nem. EZ egy ilyen rezsim !
Gauntlet
mi értelme így egy költségvetésnek?
ha egy cég ezt csinálja, fél év múlva HALOTT !
drrotf
Nem régen vették észre Gulyás Gergelyék, hogy atz állam alkalmazásában levő orvosok ,tanárok, rendőrök , stb bérét , ennek emelését a költségvetés nem tartalmazza.azt z EU-tól várják. Most azt szeretnék, ha a költségvetés még is tartalmazna az állami alkalmazottak fizetését , illetve annak rendezését!Bravó Viktor, Bravó Gergő! Így kellett volna ezt először is beterjeszteni, mert az állam működésének költségelése mégis csak a költségvetésbe tartozik, és nem másnak kell ezt megfinanszírozni!
Nessy
I. negyedéves adatokra még nyugalmas időszakban is kapitális ostobaság következő éves költségvetést tervezni! Jelenleg meg teljesen értelmetlen és felesleges! Pót cselekvés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.