Néhány napja engedtek ki a börtönből egy férfit, aki 1995-ben brutálisan meggyilkolt egy 12 éves fiút. Szabadulása után, 2005-ben is megtámadott egy kisfiút, de őt nem sikerült megölnie. Ebből a büntetéséből szabadult most, és hazaköltözött Dabasra. A Pest megyei településen senki nem akart nyilatkozni az ügyről, azt viszont többen elmondták, hogy nem merik egyedül az utcára engedni a gyerekeket, és elbeszélgettek velük arról, hogy mit csináljnak, ha bajba kerülnének. A kialakult helyzet miatt a városvezetés keddre lakossági fórumot hirdetett, amin ott lesz a polgármester és a rendőrség is.

27 évvel ezelőtt a Gubacsi híd lábánál egy kisfiú fej nélküli holtteste került elő egy bőröndből, a gyilkosságot egy 17 éves fiatal követte el, aki az anyjával lakott. A tettes nagyjából 10 évvel később szabadulhatott, feltételesen. A börtönből a szüleihez költözött Dabasra. Nem sokkal később azonban itt is megtámadott egy kisfiút. Az akkor 12 éves gyereket egy erdős területen leszólította, hogy segítsen neki megkeresni a kiskutyáját. Egy bozótos területen aztán késsel fenyegetni kezdte, végül fojtogatta. A kisfiú lélekjelenlétének köszönhetően el tudott szaladni. A férfit akkor emberölési kísérlet miatt ítélték el, most szabadult.

A helyiek közül sokan nem merik egyedül utcára engedni a gyerekeket, a kedélyeket a polgármester próbálja nyugtatni.

Az RTL Híradó egyik nézője egyenesen lincshangulatról írt. A kialakult helyzet miatt a városvezetés keddre lakossági fórumot hirdetett, amin ott lesz a polgármester és a rendőrség is.

A Híradó által megkérdezett kriminológus szerint az a fontos, hogy ne alakuljon ki pánikhangulat.

A lakossági reakció emberileg érthető, ugyanakkor tanácsos megfelelő helyén kezelni ezt a szituációt, semmiképpen sem lenne jó, ha pánikhangulat alakulna ki. A rendőrséget értesítik, tudomással bírnak arról, hogy egy börtönből szabadult személy költözik a lakóhelyére. És a körzeti megbízott is ilyenkor természetesen fokozottan figyeli a környéket és a szabadult személynek a mozgását

– mondta Nagy László Tibor.

A Híradó kereste a dabasi önkormányzatot is, hogyan akarják kezelni a helyzetet, de a keddi lakossági fórum előtt nem akartak nyilatkozni. A rendőrségtől pedig azt a választ kapták, hogy

amennyiben és ahol ez indokolt, megerősítő erőket is biztosítunk a bűncselekmények megelőzése és a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelése érdekében.

Forrás: rtl.hu/hirado, 24.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Eleve hogy kaphatott csak 10 evet egy kegyetle gyilkossagert? Itt valami nem smafu
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
Hamár az unioba beléptünk akkor Annak minden feltételét el kellene fogadni!Persze ez a fideSSre nem vonatkozik,mert ök a nemzeth "nagyjai"!Ilyen amikor a segg a fönök!
Yoda69
@Shikari: Nem kell akasztani csak orokre elzarni. Az egyebkent is nagyobb buntetes.
NKF
Kinyirni és kész. Vissza kell állítani a halálbüntetést!
A rabtartás sokba kerül. Főleg ha 30 évig kell etetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.