Ellentmondásoktól terhes napok.

A Fidesz két nappal azután, hogy bejelentették a rezsicsökkentés eltörlését: „azt egyedül csak Gyurcsányék akarják eltörölni”Orbán Viktor/Facebook

Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón bejelentette: a rezsicsökkentést a jelenlegi formájában eltörlik. A terveik szerint ezután csak azok élhetnek a kedvezményekkel, akik nem fogyasztanak „átlag fölött”, amelynek kapcsán érthetően sok a felmerült kérdés. 

Nem sokkal a bejelentés után a Fidesz kiadott egy közleményt. Ebben a DK-s Varju László sajtótájékoztatóját kommentálták, ahol elhangzott: a Demokratikus Koalíció választ vár a kormánytól arra, hogy hány millió embernek nő majd a rezsije, és átlagosan hány tízezer forint lesz az emelkedés. A Fidesz erre azt írta:

Gyurcsányék már megint hazudnak reggel, délben meg este.

A kormánypárt szerint

ha a baloldalon múlt volna, már rég beszántották volna a rezsicsökkentést és az öt-hatszoros háborús energiaárakat is simán már rászabadították volna a magyar emberekre.

Továbbra is minden család és minden nyugdíjas spórolni fog a rezsicsökkentéssel – tették hozzá. Azt nem tették hozzá, hogy ez csak az átlag alatt fogyasztó minden családra és minden nyugdíjasra igaz. 

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
@division: Itt nem ez a lényeg, hanem a saját idióta választóikat köpik szemközt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@ómió: ma, 08:55 ♣ Ez nem rezsicsökkentés, hanem újabb bőr lehúzása a magyarokról, akik már enélkül is Európa koldusháza. Matolcsy: Mondom hogy annyi kiszámoltam
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fi.ibb.co%2Fjrh2v4F%2Fmatoabax-120221-300.jpg&key=noHNdMrSuHr6BX0dQvTNiw&w=800&h=200
Magyarország előremegy
uploads.disquscdn.com/images/53f1e5b89ff2d1fd83879224f67f62ac78bfd3f67b37f42814edba48c6576384.jpg?w=800&h=450
ómió
@Eladott Ország: Tudom, hogy - a'la Maki efftársad - szívesebben fizetnél a teljes fogyasztásod után "piaci árat", de ezzel - ha nehezedre esik is - még ki kell várnod az efftársaid "regnálását"!
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:18 • Kiderült: nem is annyira alacsony a magyar rezsidíj. Ha pedig a nettó béreket vesszük figyelembe, akkor egy kétkeresős átlagos budapesti háztartás szintén a középmezőny alját jelentő részt fizet az együttes áram- és gázszámlára és többet fizet, mint a párizsi, berlini, brüsszeli, vagy bécsi háztartások.
cdn.portfolio.hu/articles/images-o/k/e/t/ketkeresos211021-486696.png
Nyugatias jólétben szocializálódott kedves osztrák úr rohan valamelyik határmenti magyar településre,hogy még utoljára vehessen olcsó benzint.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/284382365_550568250023467_5496193782588542037_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=vMrPq5aopiQAX8soYwV&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9OMqlPtjcBphbFl86vyPnIA0Jb1x4C5nCWVRu8Fq5mVQ&oe=62D665BE
Eladott Ország
„Drága Erzsébet-utalvánnyal kiszúrt szemű, a kormány napi jótéteményeitől félvak, a propagandától félsüket, csirkefarháton és ’igazivöröscsillagmentestitkosközpénzbőltámogatottcsíkisörön’ rágódó, a rezsicsökkentést csont nélkül benyelő honfitársaim! A kormány rezsicsökkentéses rizsája egy orbitálisan nagy kamu! Direkt nektek találták ki és meg is nyertek vele egy választást. Közben lenyúlják azt a pénzt, amit az Unió azért adott, hogy szigeteljétek a házaitokat, cseréljétek le a fűtési rendszereket és akkor nem Rezsiszilárddal kellene feküdni, kelni, hanem valóságosan és hosszútávon a felét kellene fizetni a mostaninak. Ha ráadásul még tudnátok napelemet, hőszivattyút is beszereltetni, akkor tovább csökkenne a költségetek. De nem tudtok szigetelni, mert alacsonyak a bérek, nem telik ablakcserére, a falak szigetelésére, tetőfelújításra. A jóságos kormány a lenyúlt ingyenpénz helyett ad nektek hitelt, amit vissza kell fizetni. Már akinek van miből visszafizetni. Nem tudtok megújuló energiaforrásokat sem bevonni, mert a kiépítése drága, a plusz adókkal terhelten még drágább, a megtérülés lassú, nektek pedig nincs pénzetek , mert alacsonyak a bérek és magasak az adók. Az ÁFA például minden vásárlásnál 27 százalékkal növeli a kiadásotokat. Tehát marad nekünk Paks2 és Putyin barátsága, az államosított energiaszektor és a háttérben zsírosodó elvtársak, a rohadtmagas ÁFA, a huzatos ablakkeret, a falakon és a tetőn át kiszökő meleg, a horror számlák, amiknek a hátuljára rá van írva, hogy a jóságos kormány mekkora alamizsnát dob a családi asztalunkra azért, hogy örök időkig őket válasszuk. A legsiralmasabb az, hogy ez még működik is.”Ha tényleg ötödáron kapja Magyarország az orosz gázt, akkor ezért még mit kérnek cserébe?! Ha ilyen olcsón kapjuk akkor ugye a fogyasztók is jelentős árcsökkenést tapasztalnak majd? „Pelikán elvtárs egyszer majd kérünk magától valamit...”
magyar1
Nagyon alacsony küszöb, sokan átbuknak rajta. Persze a luxusminiszterek fizetését azonnal megemelték 650 ezer forinttal.
ómió
@Eladott Ország: Nem is annyira alacsony a magyar rezsidíj!? Na, látod! Nemhiába "tettetek róla" anno az "emúttnyócévben" évi kétszeri gázáremeléssel! Sőt! Még áprilisban is ennek a folytatására "pályáztatok"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.