Több, Magyarországot érintő kötelezettségszegési eljárás kapcsán hozott döntést az Európai Bizottság. Az ügyek egy része a bíróságon folytatódik, a kettős üzemanyagárak és a gabonakiviteli tilalom miatt pedig megkezdődik a jogsértési eljárás, írja a Telex.hu.

Az Európai Bizottság már 2021 végén kilátásba helyezte a pereket, és felszólította a magyar kormányt, hogy tartsa be az elektronikus hírközlésre, a diszkriminációra és az e-kereskedelemre vonatkozó uniós szabályokat. 

A gyermekvédelmi törvény módosításai miatt tavaly megindított eljárás során nem sikerült a Bizottság számára elfogadható magyarázatokat adni a magyar hatóságoknak, ezért a brüsszeli testület pert indított az Európai Bíróságon.

Szintén beperelte Magyarországot a Bizottság a Meseország mindenkié című mesekönyv miatt, mert arra a hatóságok megkülönböztető megjegyzés feltüntetését írták elő.

A Klubrádió frekvenciától való megfosztása kapcsán is az uniós bíróságon kell számot adnia Magyarországnak.

A Bizottság pénteken nyilvánosságra hozta azt is, hogy kötelezettségszegési eljárást indított a gabonaexport-korlátozásokról szóló magyar szabályozás, illetve az üzemanyagok – a külföldi autósokat diszkrimináló – kettős árképzése miatt.

További négy eljárás pedig azért indult megy Magyarország ellen, mert a magyar kormány nem ültetett át bizonyos uniós jogszabályokat a hazai gyakorlatba.

A kormány 2021. november végén levélben még arra kérte az Európai Bizottságot, függesszen fel több eljárását is Magyarországgal szemben, hogy mit reagált erre Brüsszel, a Telex.hu cikkében olvashatják.

Forrás: Telex.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Durva sarcoknak nézünk elébe, mert az elmaradó uniós pénzeket rajtunk fogják bevasalni. Mert lopni muszáj háborús, energia, meg anyámtyúkja vészhelyzetekben is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Orbánék nagyon jól tudják, hogy nem lesz pénz...brüsszel abban reménykedik, a nép fellázad, és elzavarják...
nos ezt megelőzendő, Orbánék a küszöb alatt bekúsznak az IMF-hez, és felvesznek egy akkora hitelt, melyet még Gyurcsány sem mert volna...

Az igaz, hogy a pénz ára marhanagy lesz, de kit érdekel, ha most tüzet olthatnak a pénzzel...aztán majd lesz valami...elvégre 2/3 a fölényük...

Ja, hogy már az Erzsébet hídon tüntetnek, ...majd hazamennek..
Hogy a déli határon már tarthatatlan a helyzet? a felvett pénzből a védelemre is fussa..

Ki fizeti vissza? Hát ez az...
Néro2
megszámlálhatatlanul sok eljárás folyik ellenünk :
Ellenünk nem legfeljebb értünk.
Egyébként meg én eddig se láttam belőle 1 eu-rosszat se. Majd elmegyek Ídeserdélybe templomtornyot nézni akkor látok.
Jut eszembe most , hogy X-elt levlapos HUN-juk kissé szarba van a Nemzettestvérek kűűűdenek egy kis pííízt ? Nem, tudom csak kérdem , ha már annyira egyek vagyunk.
balos
@Néro2: Azok akik eddig jól éltek a mi bérünkből,most jól leszarnak minket,de a pénzért még mindig ácsingóznak!Nem vélertlen,hogy aki nem ott adózik ahol él az leszarhatja az adományozót!Minket!Ki lett ez találva,hogy nyalják a nemzethy pöcst az erdélyi testvérek!
justhpeter
Eladott Országgal értek egyet. Egyik napon megnyomorítják az országot, másik napon felemelik a miniszterek fizetését. Nincs mese.
Gazella
Elzárták az EU pénzcsapot!! Szarban van a kurvány! Nem véletlen van a rezsirizsa eltörlése... mi fizetünk a szolgáltató felé. A szolgáltató meg hatalmas adót fizet a kurvány felé.
ómió
Bizony! Óriási az efftársi hazugságarzenál! A pénzeinkhez meg így max. az éves befizetési kötelezettségeinket ezekkel megkurtítva juthatunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.