Parragh László, az MKIK elnöke a tüntetések és hídlezárások után a Portfolionak adott interjúban arról beszélt, hogy számított arra, hogy elégedetlenség lesz a katások körében. Az viszont elszomorítja, hogy a nem katások közömbösen figyelik a történéseket.

Parragh elszomorítónak találja, hogy a nem katások közömbösen fogadják a kata kivégzésétFotó: Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszél a Széchenyi Kártya Program legújabb termékeirol tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2022. június 20-án.A kkv-szektor a háborús környezet ellenére is olcsó, elérhető hitelforráshoz jut a Széchenyi kártya program folytatásával – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a sajtótájékoztatón. MTI/Soós Lajos

Parragh László szerint a több mint 450 ezer katásból 70-80 ezer maradhat a rendszerben. Az MKIK elnöke mindezek mellett a gazdasági kilátásokról, az inflációról és a forint árfolyamáról is beszélt

- írja a Portfolio.

Ha egy kényelmes, olcsó rendszert módosítanak, ott lesznek elégedetlenek, ez egy természetes reakció. Ha az ember felvállal egy kamara elnöki tisztséget, akkor azt komolyan kell vennie. A kamara elnökeként a teljes magyar gazdaság érdekeit kell képviselnem. Akkor is, ha ez konfliktusokat jelent. Ebben az értelemben semmi meglepő nincs a most tapasztalható vitákban. Az viszont azért elszomorít, hogy az a 85-87%, aki fizeti a közterheket, közömbösen megy el a történet mellett. Azok, akiket nem érint a módosítás, most csendben konstatálják, hogy végre valaki megszólalt és helyrebillentette az igazságtalan közteherviselést

- válaszolta Parragh azon kérdésre, hogy számított-e arra, hogy tüntetés és hídlezárás lesz.

Parragh szerint több lehetőség közül is tudnak választani azok, akiket kitesznek a katából.

Az egyéni vállalkozók számára a vállalkozási szja (tételes költségelszámolás) vagy az általányadózás a reális alternatíva, katás Bt-k számára a társasági adó vagy a kiva szerinti adózás jelenthet opciót. Ezek reális alternatívák, amelyek tagadhatatlanul bonyolultabbak, mint a kata volt eddig. Bízunk benne, hogy idővel ezek is egyszerűsödni fognak, hiszen kormányzati cél – és versenyképességi tényező is egyben – az adóegyszerűsítés és az adminisztrációs terhek csökkentése.

Adószakértők és -tanácsadók szerint megint elindul majd a feketézés. 

A gazdaság soha nem hófehér, mindig vannak olyanok, akik a fekete, szürke zónában mozognak. Nyilván lesz olyan, aki a mostani változásokra első reakcióként ezt mondja, de hosszú távon sokkal nyugodtabb mindenki, ha legális jövedelemből élhet. Makrogazdasági értelemben elhanyagolható lesz azok száma, akik ezt az utat fogják választani. 2013 óta akik a kata által láthatóvá váltak, azok a lakosság számára szolgáltatók, nekik most is megmarad a kedvezményes adózás. Nem gondolom, hogy közülük sokan most úgy döntenének, hogy visszamennek feketézni.

- válaszolt az MKIK elnöke arra a kérdésre, hogy ő számít-e erre.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Portfolio

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A pofátlanság és cinizmus teteje!Ehhez pofa kell, de neki van!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
Ez a sz@rláda mondta, hogy a felesége 3 millás fizetése csak aprópénz a családi kasszában. Mit össze lopkodott már ez is, mindig a legújabb Jaguárral jár, mert ez a típus a gyengéje, hogy rohadna meg ott ahol van.
division
@Macskaszem: Az én kedvencem mindig a Lexus volt, remélem nem válik innentől majd "luxussá". Persze nagy a valószínűsége, hogy ha így marad minden nem cserélem 3 évente, hanem várok vele mondjuk hatot. Tudom, sok embernek nem ez lesz a legnagyobb gondja a jövőben, de hát Parragh után szabadon...Mondjuk köztem és közte jó nagy a különbség, mert amíg én munkával értem el oda ahol vagyok, ő csak másokon élősködve, pont mint Mészáros meg a többiek. Remélem keményen fellázad a nép, és egykori pártomat letaszítják végleg a trónról, és mindenki odakerül ahova megérdemli.
Macskaszem
@division: Nekem "csak" egy Hondám van, de szeretem. Semmi bajom azzal ha valaki tisztességes munkából gazdagszik. De ez az élősködő aljadék egyszerűen provokál azzal ahogy kérkedik a gazdagságával. Egy öntelt, felfuvalkodott NERgeczi, aki saját erőből még a csempeboltjával is megbukott. Aztán kitalálta magának a kamarát, és azóta habzsi-dőzsi van mások verejtékes munkájából.
division
@Macskaszem: Pont mint egy nincstelen gázszerelő, nem igaz?
lampa laz
@yazo64: Nem emlékszem pontosan, h melyik balfasz mondta először, de ezek olyanok mint a papagáj, 1 mond valami 'okosat' akkor a többi is azt szajkózza.
ómió
Az, hogy simlizők nem választhatják tovább, efftársilag már "kivégzés"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.