Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségének is megítélt a kormány 13,33 milliárd forintnyi uniós támogatást az EU-tól várt helyreállítási alapból. Tették mindezt úgy, hogy éppen a korrupciós ügyek miatt a magyar Helyreállítási Tervet a mai napig nem fogadta el az Európai Bizottság, így pénz sem jött még.

Orbán Viktor Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségének adott 13,3 milliárdot, miközben megsarcolják a magyarok millióit

Fotó: pixabay.com

Az Átlátszó cikke szerint mivel a Helyreállítási Tervnek csak egy majd egy évvel ezelőtti változata érhető el a kormányzati portálon, így megkeresték a Miniszterelnökséget, hogy megismerhessék a dokumentumnak azt a változatát, ami jelenleg a brüsszeli vezetéssel folyó tárgyalások alapjául szolgál – írja az Mfor.

A kapott válaszok alapján áttekintett anyagok alapján az Átlátszó szerint kiderült, hogy Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségének, az OPUS Titász Zrt.-nek jutott az eddig megítélt 5. legnagyobb támogatás a helyreállítási pénzekből. A cég összesen 26,66 milliárd forint költségvetésű projektjéhez az összeg felét, 13,33 milliárd forintot az uniós helyreállítási alapból finanszírozzák. A projekt neve

„Rugalmas és biztonságos villamosenergia-hálózat biztosítása az időjárásfüggő megújuló energiaforrások integrálása érdekében az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. területén”,

és a kormányzati oldal szerint várhatóan 2026-ban fejeződik be.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Mfor, Átlátszó

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ez azért is ,,érdekes", mert a legelvakultabb fideszesek szerint is Mészárorbán.
Vagyis magának osztja a közpénzt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómidióta: Boldogok a lelki szegények, mi balfasz komcsicska?
kereső
Sikeresen lezárult az Opus Energy Kft. és az E.ON Hungária Zrt. között az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (TITÁSZ) százszázalékos részvénycsomagjának megvásárlására irányuló tranzakció - közölte az Opus kedden.
A Mészáros Lőrinchez köthető Opus Global Nyrt. és a Status Energy Kft. által ötven-ötven százalékban tulajdonolt Opus Energy Kft. még ez év márciusában kötött adásvételi szerződést, a tranzakció zárására az eredeti ütemtervnek megfelelően augusztus 31-én került sor.
Mint arról korábban beszámoltunk, a Mészáros-féle Opus ráadásul 50 milliárd forintos hitelt is felvett a Titász megvásárlásához a MKB Bank Nyrt.-től és a Takarékbank Zrt.-től. Mészárosnak mind az MKB-ban, mind a Takarékbankban meghatározó tulajdona van, magyarul nagyjából a saját bankjaitól vett fel hitelt.
A tiszántúli áramhálózati vállalat 2021. szeptember 1-től Opus Titász Zrt. néven, a tőzsdei társaság konszolidált leányvállalataként működik, tovább erősítve ezzel stratégiai fontosságú energetikai portfolióját - áll a közleményben. A cég új logót is kap.
Az adásvételi szerződés megkötése után öt hónap elteltével az E.ON csoportból kiválva folytat a társaság villamosenergiai elosztói engedélyes tevékenységet az ország észak-keleti régiójában (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok megye és Békés megye jelentős része). Az ügymenet zökkenőmentes folytatása érdekében a szükséges fejlesztések megtörténtek, a tulajdonosváltással összefüggésben az Opus Titász munkavállalóinak száma több mint 1150 főre nőtt - írták.
Mészáros korábban a Tigázt is felvásárolta, a közlemény szerint így Észak-Kelet-Magyarországon egy cégcsoport biztosítja a gázhálózati- és áramhálózati infrastruktúra üzemeltetését, így "fókuszáltan valósítható meg az ügyféligények alapján testreszabott, fenntartható, megfizethető, integrált hálózati megoldások kialakítása".
kereső
És az érdekesség:.
A Titászhoz Magyarország észak-keleti régiójában 18 728 négyzetkilométer tartozik, 26 177 kilométer hosszúságú villamosenergia elosztó hálózat, közel 400 településen, több mint 772 ezer otthonban és munkahelyen biztosítva ezzel a zavartalan villamosenergia ellátást. A társaság villamosenergia-elosztó hálózat vagyonának értéke meghaladja a 103 milliárd forintot. Az áramhálózattal összefüggésben a társaság évente 14 milliárd forint összeget fordít beruházásokra. 2020. évben a társaság árbevétele meghaladta az 57 milliárd forintot."

A lölö cég évente 14 milliárdot fordit fejlesztésre- ebből, 13,3 milliárdot az állam/ mi fizetünk !!

Lezárult az adásvétel- jöhet a rezsicsökk kivezetése, miután az e.on, a tigáz már orbán tulajdonában van. Háború??,Ugyan már- lölö/orbán zsebe.
telegdilaci
@Aki Én:És csodálkoznak hogy Nem kapunk pénzt az EU-tól amiket vállalunk sem tartjuk be,közben a hithű Fideszesek mindenkit hibáztatnak,főleg a Baloldalt amiért gyenge a forint magasak az árak,amiről kizárólag a megbízhatatlan,hazug kormány tehet!
namihami
Van némi: Kecskére a káposztát fílingje a dolognak!
Ha pedig mégse jönne be, akkor ismét ""tiborczolunk"" egyet.
balos
Nyugi emberek!Megkapja a lölö a többlet adó bevételből,legfeljebb nemzethy szarral kenik meg,hogy tuti lenyeljék a támogatóik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.