A Demokratikus Koalíció arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy azonnal kérjen bocsánatot a "rezsipánik miatt kigúnyolt" magyaroktól.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádióban elmagyarázta, milyen egyszerűen megoldható az, ha magasabb lesz a rezsi. A kormányfő szerint annyi pénzt kell keresni, hogy ki lehessen fizetni az átlagfogyasztás fölötti részt. Erre reagált most hevesen a DK.

Arató Gergely pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormányfő a Kossuth rádióban "azt a tanácsot adta az országnak a rezsiemeléssel kapcsolatban, hogy mindenki keressen annyi pénzt, hogy ki tudja fizetni a rezsit".

Az ellenzéki politikus azt állította, hogy a miniszterelnök előbb megduplázta az áram, hétszeresére emelte a gáz árát, "és most azt mondja, hogy mindenki keressen annyi pénzt, hogy ezt ki tudja fizetni".

A kormányfő nyilatkozata biztos jele annak, hogy végleg elvesztette a kapcsolatát a magyar valósággal – jelentette ki Arató Gergely. Elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök a "milliárdosok kíméletlenségével élcelődik a rezsiemeléstől rettegő magyarokon" – tette hozzá.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Őszintén szólva ez finoman szólva is egy cinikus, botrányos ajánlat volt részétől! Most majd erre a szintre emeli a pedagógusok, eü. szakdolgozók bérét? Elsejétől lesz nyugdíj emelés, a 8,9 % és 17% bevallott infláció közti differencia eltüntetésére? És még sok másnak eza javaslat nem megoldható! Szakadjon rá az ég! Már lassan annyira sem ismeri a valóságot, mint egy hathetes macskakölyök! Ha meg csak jópofizni akart, hát nem jött be!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
nohát-nahát vikikének legközelebb lágyan mennyé má neki, me demokrácijja van.
Nessy
Őszintén szólva ez finoman szólva is egy cinikus, botrányos ajánlat volt részétől! Most majd erre a szintre emeli a pedagógusok, eü. szakdolgozók bérét? Elsejétől lesz nyugdíj emelés, a 8,9 % és 17% bevallott infláció közti differencia eltüntetésére? És még sok másnak eza javaslat nem megoldható! Szakadjon rá az ég! Már lassan annyira sem ismeri a valóságot, mint egy hathetes macskakölyök! Ha meg csak jópofizni akart, hát nem jött be!
Málna
@Nessy: Nem egészen ezt mondta, ez csak egy kiragadott rész. De nehogy utánanézz, mert még nem lesz min háborognod...:-)
simmering73
"Orbán a nép etetésére és megvezetésére fenntartott pénteki rádiós beszédében azt mondta: az októbert tartja „vízválasztónak, amikor kiderül, hogy az európai gazdaság belesodródik-e egy háborús gazdaságba”. Ezt most lefordítjuk magyarra: októberben szembesülhetnek a magyarok tényszerűen azzal, hogy az orbáni unortodox gazdaságpolitika, a családi maffiaként működő rendszer lopása, az illiberális jogtiprás miatt érvényesített szankciók, a választási pénzszórás és a rezsicsökkentés hazugsága csődbe vitte az országot és a lakosság mindennapi megélhetése veszélybe került.

Ekkor derül ki, hogy a magyar társadalom fellázad, vagy megpróbál még mindig alkalmazkodni a helyzethez, tudomásul veszi a brutális megszorításokat, a fázást, a fűtés és a villany hiányát, s tesz-e kísérletet önerőből a túlélésre, hogy elkerülje a hatalommal való durva konfrontációt. Orbán azzal számol, hogy ha túléli októbert, akkor már nem kell mitől tartania, akkor az emberek valahogy megoldják és beletörődnek a drasztikus életszínvonalcsökkenésbe, visszatérnek vaskályhákhoz és a kétszáz évvel ezelőtti nyomorhoz, s tűrnek. A többit majd rákeni Brüsszelre."
nepszava.us/ha-oktoberben-lazongas-lesz-a-rezsiszamlak-miatt-orban-haborus-szuksegallapotot-vezet-be/
amortizáltok
mindenki legyen 1 minimum parlamenti képviselő vagy államtitkár orbánéknál? vagy külügyminiszter a szijártó klubban holnap meg halnap mit esztek hal at okás palkovics német orosz jó kapcsolati barátja 58 milla / napra vagy ezt orbán hogy képzeli ? légből jön a pénz? na elegem van mára a fazonból.
amortizáltok
@simmering73: ehhez a hyelyzethez max a büdösborz fog alkalmazkodni a nép ha esze van lerázza a koloncot cakk pak mert vagy lépnek vagy éhenvesznek. A basiból meg nemzeti hős lenne Akinek ennyi tandij nem volt elég legyen rabszolga 35 -50 évig mert megérdemli.
T-Boly
Örülök a dolgok ilyetén állásának. Megyek 14 napra egy egzotikus nyaralásra negyedmagammal.
Bízok benne,,mire visszajövünk,minden lényegesen drágább lesz.
Április 3 án ezt választotta a kétharmad. Tessenek megnyugodni,amit választottak ITT VAN !
Akkor meg mi a gond?
T-Boly
@simmering73: Én arra szavazok,hogy semmi nem fog történni ,a birkanép ezt is lenyeli.
Megfagy, éhen döglik a családjával együtt.
Köszönjük Emese !
Málna
@csak úgy...: Elmúltál már 70, ugye?
Toller Béla
A gyeplő a lovak nykában...a büdöslábú kocsisért meg már jön a helikopter ...
ómió
Miért!? A "szent piaci árak" piedesztálra emelése közben ezt Maki efftársatok talán "kifelejtette az efftársi tutiból"!? Vagy csak a "Zorbánnak nem áll jól", efftársak!?
ómió
@T-Boly:Bolsiék önmagát másra hazudni igyekvő szarkupaca! Merülj alá a bolsi latrinába, amibe a kurva anyád pottyantott téged!
T-Boly
@ómió: Na baszdanyád,te idejársz,hogy beléd rúgjanak?
amortizáltok
majd leboritják a magas lóró aztán mendegélhet akár a putyinhoz is csak jó messzire és míniél előbb ,
ómió
@T-Boly: Nem merültél alá, szarkupac efftárs!? Előbb megdugod a muttidat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.