A terrorcselekmények miatt keresett bűnöző tagja volt annak a 2007-ben életre hívott nemzeti radikális mozgalomnak, amihez számos erőszakos bűncselekmény köthető. A hónapok óta körözött 41 éves Sz. E. Istvánt a KR NNI fejvadászai fogták el a TEK segítségével.

Birkalegelőn fogták el a Hunnia mozgalom terrorcselekménnyel megvádolt tagját – videó

Fotó: police.hu

A Fővárosi Törvényszék idén márciusban hozta meg ítéletét terrorcselekmény elkövetése miatt Sz. E. Istvánnal szemben. A 41 éves magyar-román kettős állampolgár tagja volt annak a Hunnia névre hallgató szervezetnek, amit B. György hívott életre még. Hozzájuk köthető számos 2007-ben és 2008-ban elkövetett erőszakos bűncselekmény – írják a rendőrség honlapján.

A törvényszék mint harmadrendű vádlottat nem jogerősen a megismételt elsőfokú tárgyalás során 15 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte idén márciusban. A vádlott a bíróságon már meg sem jelent, elrejtőzött, s a hatóságok számára elérhetetlenné vált.

Miután a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre, és az általa elkövetett bűncselekmények különösen erőszakos volta miatt a férfi elfogásához kiemelkedően jelentős társadalmi érdek fűződött, ezért felkutatását átvette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztálya.

A KR NNI célkörözési nyomozóinak 2022. augusztus 2-án sikerült lokalizálni a férfi tartózkodási helyét, majd tekintettel bűnlajstromára, illetve arra, hogy 2017-ben már egyszer sikerült megszöknie a rendőrök elől, elfogásához segítségül hívták a Terrorelhárítási Központot (TEK).

Sz. E. István mit sem sejtve arról, hogy a rendőrök beazonosították tartózkodási helyét, egy Nógrád megyei kistelepülés birkalegelőjén napszámban dolgozott, amikor a rendőrök rajta ütöttek. Megtalálták a közelben autóját is, amit rendszámtábla nélkül egy bokorban rejtett el.

Miután a TEK műveleti egysége elfogta, a helyi rendőrök bűnügyi őrizetbe vették.

Címlapkép: police.hu

Forrás: police.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Egy ócska bozgor a birkamenetre edzett..lapozzunk :P
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@Dr. Proktor: Jajj, nem gondoltam arra, hogy nehéz volt megtalálni abban a nagy, kétharmados tömegben...
balos
Ebből a "fajtából" 12 1 tucat!Minden cöfös megmozduláson ők a " biztonsági" birkák!
ómió
Kár, hogy a hazaáruló bolsik meg szabadon flangálnak.
KisTehen
az ellenzéki politikusokat meg a politikai temetőben kell keresni
nemkati
@icegygenabro: A Hunnia csoportot Budaházy és Toroczkai alapították, ők nem vonhatók felelősségre? Jó, mondjuk Budaházy, a nagy harczos hazaffy börtönben van, de Toroczkai hogy lehet a parlamentben azzal a múlttal (2006 tv székház, és az azt követő erőszakos cselekmények), amilyennel rendelkezik?
SÍva
Úgy szeretném, ha pontosan felsorolnák az általa elkövetett erőszakos bűncselekményeket és a vitathatatlan bizonyítékokat is szeretném látni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.