Gulyás Gergely a hatósági áras üzemanyag vevőkörének szűkítése mellett szombaton azt is bejelentette, hogy elrendelik a tűzifa kivitelének tilalmát és a fakitermelés bővítését is.

Orbánék rezsicsökkentő csodafegyvere: természetvédelmi területen is könnyebb lesz kiirtani az erdőt

Fotó: pixabay.com

Utóbbihoz csütörtökön meg is érkezett egy kormányrendelet, ami alapján kijelenthető, hogy megkönnyítik a kitermelést, és természetvédelmi szempontok is sérülnek – írja a Telex.

A rendelet az orosz–ukrán háború miatt megállapított veszélyhelyzetre hivatkozva hozott könnyített szabályokat, részben felülírva az erdő- és természetvédelmi törvényt.

Fakitermelés tilalmi időszakára vonatkozóan jogszabályban vagy hatósági döntésben megállapított korlátozást nem kell alkalmazni.

Ha egy védett területen termelnek le egy idegenhonos fajokból álló erdőt, például akácot, akkor a helyére nem kell őshonos fajokat telepíteni, sőt egyáltalán semmit sem kell telepíteni, ha az erdő sarjakból képes megújulni.

A rendelet több korlátozást is figyelmen kívül hagy. Eszerint természetvédelmi területen könnyebb lehet tarvágást végezni, és ez nagyobb területre is kiterjedhet.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Telex

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Miután kívül "zöldék" mindent "szétbojkottálnak", ami zöldíthetne?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@szópó-ómió: a gecidék épp most fogják kiírtatni a természetvédelmi területek fáit,hogy ne kelljen a rezsit támogatni!A nemzeth fényre derül,ha karóba kerülsz!
ómió
@balos: Ja, hogy a rezsit már Böszme gazdádék "támogatják"!? Ezért "bojkottálnak" szét mindent, hogy se gáz, se Paks 2 ne legyen!? Elmebetegségedéktől, bolsiék fajkreténje, ez látszik?
ómió
@Gazella: Hazudd rájuk! Attól leszel "jó efftárs"!
balos
@szópó-ómió: Köcsög!4 éve milliárdókat fizetünk ki a még el sem kezdett fasz 2 re,mert a csicskákat ültették a "vályúhoz"!Menj közelebb,mert a földről szar enni ami kihull a vályúból!
ómió
@balos: Mid fáj, szarkupac efftárs!? Túl szoros a böszmeánusz és súlyos oxigénhiányod van miatta, vagy csak egy böszmeszar-rétegen nem tudtad még átrágni magadat? Emiatt kevesled az áram meg a gáz árát?
balos
@szópó-ómió:A drága faszon tartott családodnak próbáld eladni az otvarros fideSSes fost nedveske!A szájert meg üdvöz-léggyel nyalhatod tisztára a kishetén támogatásával!kitartás éljen a fideSSes muszka sötétsegg!Amit nyaljatok még sokáig!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.