Gulyás Gergely a hatósági áras üzemanyag vevőkörének szűkítése mellett szombaton azt is bejelentette, hogy elrendelik a tűzifa kivitelének tilalmát és a fakitermelés bővítését is.

Orbánék rezsicsökkentő csodafegyvere: természetvédelmi területen is könnyebb lesz kiirtani az erdőt

Fotó: pixabay.com

Utóbbihoz csütörtökön meg is érkezett egy kormányrendelet, ami alapján kijelenthető, hogy megkönnyítik a kitermelést, és természetvédelmi szempontok is sérülnek – írja a Telex.

A rendelet az orosz–ukrán háború miatt megállapított veszélyhelyzetre hivatkozva hozott könnyített szabályokat, részben felülírva az erdő- és természetvédelmi törvényt.

Fakitermelés tilalmi időszakára vonatkozóan jogszabályban vagy hatósági döntésben megállapított korlátozást nem kell alkalmazni.

Ha egy védett területen termelnek le egy idegenhonos fajokból álló erdőt, például akácot, akkor a helyére nem kell őshonos fajokat telepíteni, sőt egyáltalán semmit sem kell telepíteni, ha az erdő sarjakból képes megújulni.

A rendelet több korlátozást is figyelmen kívül hagy. Eszerint természetvédelmi területen könnyebb lehet tarvágást végezni, és ez nagyobb területre is kiterjedhet.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Telex

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Miután kívül "zöldék" mindent "szétbojkottálnak", ami zöldíthetne?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Egyszer már építeni is kellene (no nem stadiont), nem csak rombolni!...
balos
@Qqberci: Ha jól emlékszem az országot,mindig a illiberális(nemzeth-hülyitők)után kellett újjáépíteni!Most sem lesz másképp!A háborúra hívatkozva még több szart lehet a barmok nyakába zúdítani!Lásd az összes saláta törvényükkel felülírják a gránit csalárdságú törvényeiket!A barmok pedig lelkesek,hogy ez milyen jó nekik!Mármint a seggtartóik tovább lophatnak a törvényeik segítségével!
Dr. Proktor
Milyen szép lesz a táj, ha erdő helyett le lesz térkövezve!
Lassan én is leaszfatoztatom a kertünket és akkor nem kell minden héten füvet nyírnom...
Szép új világ!
ómió
Miután kívül "zöldék" mindent "szétbojkottálnak", ami zöldíthetne?
Gazella
@ómió: :D :D :D aki rombol pont a fidesz..!!
Gazella
Már rég napelem udvarokatbés szélkerekeket kellett volna kiépíteni és rég ráköthettek volna a falvak s városok. NEM! Ehelyett az orosz gázzal rulettezett a kurvány!!! Bp-n alig van zöldterület mert kiirtotta a fidesz kurvány a fákat.
Nessy
Melyik hazánk nagyja esett fejre gyerekkorában a cseresznyefáról, hogy ilyen vehemensen utálja, és írtja a fákat, bokrokat, mindent amit tud?? Máshol védik a meglévő erdőket, igyekeznek újakat telepíteni, nálunk írtják, és mindenhova valami beton szállodát, stadiont, sport telepet, lakóparkot telepíteni, de kell a panoráma, nem kell a fa. Amit lehet, letérkövezni. Pl. József nádor téren a fák helyett térkő, és egy zsolnai fa. Kossuth tér csak térkő, a szélén egy kacsaúsztatóval. Hasonló sorsra fog jutni a most államosított 3 fővárosi tér is!
nejlontacskó
A rendelet szerint már az állami tulajdonú erdőben is csak ajánlás a vágásérettségi kor, gyorsan növő fafajoknál tíz, lassan növőknél húsz évvel a vágásérettség előtt is kitermelhető a fa.
Hogy basznátok telibe, azt a retkes fasszopó kurva anyátokat a ravatalon, fideszes rohadt gecik, ott fent a parlamentben!
10-20 évvel a vágásérettség előtt, kivágni és eltüzelni az ország tűzifa tartalékait???
Normálisok vagytok ti egyáltalán?
Ezeket most, ebben a pillanatban el kell hajtani a halál faszára, mert pont annyit hagynak maguk után, amennyit a német csapatok hagytak visszavonuláskor, PUSZTASÁGOT, SZEGÉNYSÉGET, NYOMORT, HALÁLT!
colibri
Ezek a döntéshozók várják el, hogy Magyarországon sok/több gyerek szülessen? Ide, ahol tönkre teszik a jövőt (mit a jövőt, már a jelent is!) és az alapvető lehetőségeket sem biztosítják? Vétek a jövőben minden megszületett gyermekért, ha eleve szenvedésre ítéltetett!
vacsi
@colibri: Sajnos, ez nem csak Magyarországra igaz! Én úgy látom, az egész világot igyekeznek élhetetlenné tenni - hol, ki... Az ember teljesen elhülyült!
colibri
@vacsi: Mert a modern világ nagy jólétében a gazdagok/döntéshozók csak a mának élnek. Még a saját utódaik jövőjére sem gondolnak! De valahogy csak sikerül elpusztítani ezt a bolygót. Ki háborúval, más a fák irtásával, lényeg, hogy hozzájáruljon a mielőbbi világvégéhez.
balos
@szópó-ómió: a gecidék épp most fogják kiírtatni a természetvédelmi területek fáit,hogy ne kelljen a rezsit támogatni!A nemzeth fényre derül,ha karóba kerülsz!
ómió
@balos: Ja, hogy a rezsit már Böszme gazdádék "támogatják"!? Ezért "bojkottálnak" szét mindent, hogy se gáz, se Paks 2 ne legyen!? Elmebetegségedéktől, bolsiék fajkreténje, ez látszik?
ómió
@Gazella: Hazudd rájuk! Attól leszel "jó efftárs"!
balos
@szópó-ómió: Köcsög!4 éve milliárdókat fizetünk ki a még el sem kezdett fasz 2 re,mert a csicskákat ültették a "vályúhoz"!Menj közelebb,mert a földről szar enni ami kihull a vályúból!
ómió
@balos: Mid fáj, szarkupac efftárs!? Túl szoros a böszmeánusz és súlyos oxigénhiányod van miatta, vagy csak egy böszmeszar-rétegen nem tudtad még átrágni magadat? Emiatt kevesled az áram meg a gáz árát?
balos
@szópó-ómió:A drága faszon tartott családodnak próbáld eladni az otvarros fideSSes fost nedveske!A szájert meg üdvöz-léggyel nyalhatod tisztára a kishetén támogatásával!kitartás éljen a fideSSes muszka sötétsegg!Amit nyaljatok még sokáig!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.