Augusztus 15-től, hétfőtől indul a Vállalkozások regionális munkaerő támogatása program – adta hírül a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Havi 150 ezer forint bértámogatást ad vidéken a kormány a foglalkoztatás fellendítéséhez

Fotó: pixabay.com

A 24.hu cikke szerint a cégek az újonnan felvett, vidéken regisztrált álláskeresők után legfeljebb havi 150 ezer forint vissza nem térítendő bérköltség-támogatásra pályázhatnak – jelentette be Kutnyánszky Zsolt, a TIM iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkára.

A legfeljebb fél éven át biztosított állami hozzájárulás célzottan ösztönzi a nehezebb foglalkoztatási helyzetűek – pl. pályakezdők, alacsony iskolai végzettségűek vagy kisgyermeket nevelők – munkába állását.

Az új program Budapesten és Pest megyén kívül az ország minden részében, az összes vidéki régióban elérhető lesz a hónap közepétől. A támogatás célcsoportjába tartozik az a leendő munkavállaló, aki

még nem töltötte be a 25. életévét,

25-30 év közötti pályakezdő,

50 év feletti, legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, legalább 6 hónapja regisztrált álláskereső.

De hasonlóképpen támogatható az is, aki legfeljebb 30 napja lépett ki a közfoglalkoztatásból, megváltozott munkaképességű, kisgyermeket nevel, ápolási díjban részesül, vagy a hamarosan megjelenő felhívásban felsorolt vidéki kistelepülések valamelyikének lakosa.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Szóval, még mindig nem "segíjre hegyez"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.