Alig néhány segédeszközt használó kaphat majd kedvezményt, pedig ennél jóval több mindenkinek lenne rá szüksége.

Felháborodtak a mozgáskorlátozottak a kormány rezsinövelő rendelkezésének kiegészítésén

"Cserbenhagyta a kormány fogyatékos embereket, a dilettáns rendelet még a segédeszközt használóknak sem nyújt megoldást"

– ezt írta Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elnöke közösségi oldalán azzal a kormányrendelettel kapcsolatban, amely kedden jelent meg a Magyar Közlönyben, és amely a gyógyászati segédeszközök villamosenergia-fogyasztásának támogatásáról szól.

Az elnök azt írta, hogy

a döntéssel cserbenhagyta a kormány fogyatékos embereket, de a dilettáns rendelet még a segédeszközt használóknak sem nyújt megoldást,

ugyanis kizárólag az elektromos kerekesszéket, mopedet és az áramról működő oxigén koncentrátort használók kapnak a villamosenergia használatára kedvezményt.

Az elnök közölte, hogy

"a kedvezményre jogosult fogyatékossággal élő személyek körét illetően álláspontunk szerint nem lehet a kedvező árat csupán az elektromos kerekesszéket vagy mopedet használók körére korlátozni. A személyes mobilitást segítő eszközökön túl számos más fogyatékos állapot is az átlagosnál nagyobb mértékű energiafelhasználást indokol."

Példaként említette a gépi légzéssegítőt, az elektromos nyálszívó készüléket, vagy az elektromos emelőszerkezetet, a passzív mozgatógépeket, az izom- és idegstimulátorokat, az alternatív és augmentatív kommunikáció elektronikus eszközeit, más okoseszközöket, amik segítik a fogyatékkal élők önálló életét, vagy például azt, hogy többletenergiára van szükség olyan fogyatékos állapotok esetén is, amikor napi többszöri ruha és ágynemű csere miatt gyakori mosás, tisztítás és fertőtlenítés szükséges, de speciális étkezési szükséglet esetén a hús pépesíthetősége érdekében a hosszabb ideig történő főzés alapszükséglet és nem luxusból történik.ű

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Magyar Narancs

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
A fideszesek nemcsak lopnak,korruptak,hazugok,hanem rendkîvűl gonoszak is!!! Itt is van pár,de a kormányban aztán dögivel. Igaz ,bunkó shikari? Gonosz ,mocskos fajzat vagy te is,mint a többi
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@sin-kari: Rosszul reagálsz az ereszről lógás közben!Maradtál volna a szájer seggében,akkor még élvezhetnéd,hogy megdugtak a kommentedért!
m73
@Shikari: román az te vagy szájer köcsöge. Te szopni jársz ide retardált barom?
Shikari
@m73: :-))))))))))))))))))
Itt szopatlak szét benneteket, aberrált taknyosok! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
m73
@Shikari: olyan hülye vagy csikari,hogy még azt sem veszed észre,hogy itt mindenki szarrá szopatja a pofádat. Aztán hogyan szopatsz minket te fideszes buzernyák? Elélveztél már zsírdisznó?:-)
Shikari
@m73: Mondtam már. Takarodj! Nem fogok egy ilyen kis buzival beszélni!
m73
@Shikari: takarodj te a buzi kurva anyádba,pedofil állat. Senki sem mondta,hogy ugass itt bárkinek is. Senkiházi köcsög:-).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.