A rendőrség nyomoz a választási iroda feljelentése nyomán, az érintett gyanúsított tagadja, hogy aláírásokat hamisított volna.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a Budapesti 10. számú országgyűlési egyéni választókerület Választási Iroda feljelentése alapján a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya (BRFK GBEFO).

Halott emberek neve is szerepelt az aláírásgyűjtő íveken Óbudán

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A közlemény szerint a 2022-es országgyűlési választáson résztvevő egyik párt jelöltjének aláíróívén 12 olyan személy aláírása is szerepelt, akik már nem éltek az ajánlásgyűjtés idején. További 28 embert a nyomozók tanúként hallgattak ki, akik saját elmondásuk szerint úgy szerepeltek a gyűjtőíveken, hogy nem adtak ajánlást az adott jelöltnek. 

A jelöltet egyébként az ajánlások alapján a választási bizottság nyilvántartásba vette, ám mentelmi joga megszűnt, mivel pártja nem jutott be a parlamentbe, őmaga pedig nem szerzett mandátumot. 

A 49 éves M. Anita lakásán augusztus 9-én kutatást hajtottak végre a BRFK GBEFO rendőrei, a nőt pedig a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A nő szabadlábon védekezik, és elismerte, hogy az aláírások túlnyomó többségét ő gyűjtötte, ám azt tagadta, hogy aláírásokat hamisított volna.

Forrás: police.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
" A nő szabadlábon védekezik, és elismerte, hogy az aláírások túlnyomó többségét ő gyűjtötte, ám azt tagadta, hogy aláírásokat hamisított volna."

feltámasztotta a halottakat.
Nem semmi!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@Meszy: @csak úgy...: Szóval hol vagytok nyilvántartva?? ja-ja a hullaházban! bocsika, nem akarok kegyeletsértő lenni!
Nessy
Nyugalom! Ez a fidesz választási törvénye alapján nem probléma! Határon túli hű magyarjaik a síron túl is támogatják a fideszt!
verőce21
@csak úgy...: A butaságoddal fűthetsz is a télen Paraszt...!
Meszy
@Németh István: pityu ez harmatgyenge volt még egy magadfajta kirohadt agyú narancspatkánytól is.
Németh István
@Meszy: az a helyzet, hogy a csalás az tény > a holtak újrahasznosítása olybá tűnik hasznos feladat, ha már a hulladékok újrahasznosítása is dívik hát akkor miért ne, igaz!? A szemét tehát újra termelődik! ÉS!!! mint finom úri gentlemanyus mondom neked > sajnos te még élő humusz jelöltként fertőzöd a környezeted! ezért irtani kéne!
kereső
@sgl: Anno buday gyulus is azt tette,- "sztárügyvédként".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.