Júniusban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 8,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építményfőcsoportok termelése közül az épületek építéséé 4,8, az egyéb építményeké 11,7 százalékkal csökkent – ismertette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Júniusban jelentősen visszaesett az építőipari termelés

Fotó: pixabay.com

Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 6,3, az egyéb építmények építésében 15,9 százalékkal csökkent a termelés. A speciális szaképítés termelése 4,3 százalékkal esett vissza. Az első fél évben az építőipari termelés 7 százalékkal haladta meg a múlt év azonos időszakáét.

Nagy a kontraszt az előző hónaphoz viszonyítva, májusban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 9,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, idézi a Világgazdaságot az Index.

Címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A beruházási rátát edig is csak az EU-s pénzek lehívása miatt volt érdemes jegyezni, miközben a magángazdaságban is egyre kevesebb új projektet valósítanak meg a vállalatok, mivel befagytok az EU-s pénzcsapok. A magyar vásárlóerő meg köztudott, a vert mezőnyben van, a keleti blokk is régen elhúzott mellettünk. Ez van, ha a családi maffia vezére mára elhitte, hogy kizárólag a lopásra kapott felhatalmazást zsinórban háromszor egymás után. Az építőipar addig tud és addig is fog szárnyalni, ameddig az uniós pénz ömlik az országba. Tovább nem. Egy darabig még tolja az állami agybaj, a stadionépítések és hasonlóan felesleges, de legalább sokszorosan túlárazott ökörségek, de az nem valódi fejlődés, csak annak látszata. Következik az államcsőd!
ómió
Az építőanyag horror árak talán mást sugalltak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.