BM: semmiféle döntés nem született az iskolák fűtéséről.

Az egyes médiumokban kedden megjelent állításokkal szemben semmiféle döntés, "parancs", "utasítás" vagy új jogszabály nem született az iskolák fűtésével kapcsolatban

- közölte a Belügyminisztérium kedden az MTI-vel.

Letekerik télen a radiátorokat az iskolákban? Megszólalt a Belügyminisztérium az oktatási épületek fűtésérőlFotó: Pixabay cco

Miként arról a sajtóban nyilvánosságot kapó közadatkérőt is tájékoztatták, évtizedes, tehát nem új szabályozás, hogy az oktatási épületekben legalább 20 Celsius-fokot szükséges tartani.

Ez nem jelenti azt, hogy többet ne lehetne

- írták.

Hangsúlyozták: az oktatási intézmények fűtése mindenhol megoldott. A kormány a háború és a brüsszeli szankciók okozta európai energiaválság ellenére is normális tanévre készül, az iskolákat az eddig megszokottaknak megfelelően tervezik fűteni, ha azt az európai energiahelyzet azt megengedi.

Emellett az Európában kialakult gázválság miatt minden eshetőségre fel kell készülni, arra a szélsőséges esetre is, hogy Európában nem lesz elég gáz

- tették hozzá.

Jelezték: a gázfűtés hiánya akár a magyar lakosságot – így az iskolákat is – elérheti, a kormány ezért rendelt el energia-veszélyhelyzetet, további gázvásárlást, a gázkitermelés fokozását és az iskolák egyéb lehetséges fűtési módjának felmérését.

A Belügyminisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri a nemzetközi és a hazai energiahelyzetet – áll a közleményben.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fergeteg
Cumiiiiiiiiiiiii Bolsik megint cumi.
Ti csak szarkavarásból éltek.
fergeteg
Cumiiiiiiiiiiiii Bolsik megint cumi.
Ti csak szarkavarásból éltek.
drrotf
Tegnap még a kormány médiában a Németországban bevezetett 19 C fokos meleg beállítást kritizálták a cikkek írói, és élcelődtek ezen.Ma meg kiderül, hogy nálunk már régen, gondolom a magyarok honfoglalásától kezdődöen is szabályozva van az iskolák fűtése, 20 C. fokban, ami ugye csak 1 fokkal több mint a németeknél bevezetendő hőfok.Micsoda felháborodásra adott ez okot a nyugati országot állandóan szapulóknak!
kereső
@fergeteg: Milyen cumi, te büszke székely?? Itt van la, fehéren-feketén:
PÉNZCENTRUM
2022. augusztus 16. 08:29

Amennyiben a tantermekben, csoportszobákban a hőmérséklet eléri a 20 Celsius-fokot télen, nem szükséges további fűtést biztosítani – írta a köznevelésért felelős helyettes államtitkár"-- ezt nyilatkozták tegnap.

A 20 fok, a köznevelési törvényben rögzitett MINIMÁLIS!!! hőmérséklet.

Jobb lenne, ha nem szólnál bele a dolgainkba- semmi jogod nincs hozzá.
Nessy
@fergeteg: A helyettes álomtitkár bolsi? Bár az sem lenn csoda a fidesz összetételét nézve! Miután ő nyilatkozott tegnap, mi a meglepő a reakciókban?
nejlontacskó
@fergeteg: tudod, az itt a legnagyobb baj, hogy eddig amit tagadtatok, később mind megvalósult...
ómió
Semmilyen döntés nincs!? Nem baj! Efftársilag majd hazudnak nehányat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.